Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190˚C.
- Vet twee platte bakblikken in.
- Knip driehoeken uit karton om te gebruiken als sjabloon.
Cake
- Meng amandelmeel, poedersuiker, bloem en eieren tot een glad beslag.
- Meng de groene kleurstof erdoor.
- Voeg wat rozemarijn toe voor de kerstbomen smaak. Let op dat u niet te veel toevoegt, anders overheerst het.
- Verdeel het beslag over de bakblikken en bak in ca 30 minuten af.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180˚C.
Koek
- Meng boter met poedersuiker en zout.
- Werk de honing en eidooiers erdoor.
- Kneed als laatste de gezeefde bloem erbij. Kneed niet te lang anders wordt het deeg te stug.
- Laat rusten in de koeling.
- Rol het deeg uit en gebruik kartonnen driehoeken om de sterren uit te snijden.
- Bak in circa 10 minuten knapperig.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en kwast deze op de koekjes.
Cremeux
- Pers het sap van de citroen en sinaasappel.
- Weeg 80g sap af en meng door de kristalsuiker.
- Zeef de eidooiers en voeg toe aan het suikermengsel.
- Doe in een pannetje en verwarm tot een dikke massa ontstaat.
- Haal de pan van het vuur en roer de boter en kaneel door de cremeux.
- Laat afkoelen.
Botercrème
- Klop maïzena, een beetje melk en eidooiers tot een papje.
- Doe room, melk, 100 gram suiker, koffie en het merg van de vanille in een pannetje en breng aan de kook.
- Schenk een beetje van het hete roommengsel bij het maïzenapapje, roer goed door en giet terug in de pan.
- Blijf goed roeren totdat de banketroom indikt.
- Laat afkoelen in de koelkast.
- Klop boter met overige suiker romig.
- Voeg vervolgens de afgekoelde banketroom toe en klop tot een egale botercrème.
Marsepein
- Maal amandelen en suiker in een keukenmachine.
- Voeg al malend beetje bij beetje het eiwit toe.
- Maal tot een gladde massa, maar houd het stevig.
- Verdeel de marsepein in tweeën. Kleur 1 deel geel en het andere deel rood.
- Gebruik de gele marsepein om een piek te maken en linten voor de cadeautjes.
- Maak met de rode marsepein kleine cadeautjes voor de decoratie.
Samenstellen
- Bouw de kerstboom op de volgende manier op:
- Een laag koek.
- Een laag botercrème.
- Een laag cake.
- Een laag cremeux.
- Een laag cake.
- Herhaal tot alle cake en koek opgestapeld is.
- Zet de piek bovenop.
- Decoreer de boom met bessen, frambozen, de marsepeine cadeautjes, hazelnoten, botercrème en bladgoud.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.