Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet een vlaaivorm in met een diameter van 28 centimeter.
Bodem
- Verwarm de melk tot 37°C (handwarmte) in een steelpannetje op laag vuur.
- Los de gist hierin op.
- Voeg suiker, bloem, zout, boter en eidooier toe en kneed in de machine of met de hand tot soepel deeg.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat zo lang mogelijk rusten.
Rijstvulling
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit
- Doe het merg en stokje samen met de melk, rijst en kokosmelk in een steelpannetje en breng op laag vuur aan de kook.
- Was de limoenen en rasp de schil van een halve tot hele limoen (naar smaak). Voeg toe aan het rijstmengsel.
- Pers het sap uit 1 tot 1,5 limoen en voeg toe (hoeveelheid hangt af van eigen smaak).
- Laat dit op laag vuur ongeveer 30 minuten inkoken tot pap.
- Klop ondertussen 3 eiwitten op tot schuimig en luchtig.
- Schep een gedeelte door rijstepap en meng goed door elkaar.
- Voeg daarna de rest van het eimengsel toe en roer goed door.
Samenstellen
- Haal het deeg uit de koeling en rol uit tot een plak van ongeveer 5 millimeter dikte.
- Bedek de vlaaivorm hiermee.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Schep de vulling erin.
- Plaats de vlaai in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar tot de bovenkant bruin is.
- Haal uit oven en laat afkoelen op een rooster.
Garnering
- Klop slagroom stijf met de poedersuiker en doe in een spuitzak.
- Decoreer de afgekoelde vlaai met slagroomtoefjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.