Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- 5 ronde bakblikken van ø 22 centimeter
- Bakring van ø 20 centimeter
- Bakring van ø 15 centimeter
- Bakring van ø 10 centimeter
- Bakring van ø 5 centimeter
- Bakpapier
- Gardes
- Zeef
- Deegkrabber
- Rasp
- Taartroosters
- Suikerthermometer
- Spuitzakken
- Taartkarton van ø 19 centimeter
- Paletmes
- Taartzaag
- Ronde uitsteker van ø 4 centimeter
- Nonstick rolstok
- Smoother
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakblikken in, bekleed de bodems met bakpapier en bestuif licht met bloem.
- Week de gelatine in koud water.
Cake
- In verband met de hoeveelheid is het aan te raden om dit beslag in 2 keer te maken.
- Klop de boter, suiker, zout, merg van het vanillestokje en limoenrasp tot een romig geheel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Zeef de bloem, maizena en bakpoeder en voeg al kloppend toe aan het beslag.
- Voeg ook de karnemelk toe.
- Verdeel het beslag over 5 kommen.
- Maak 1 beslag rood, 1 oranje, 1 geel, 1 blauw en 1 groen.
- Doe het beslag in de bakblikken en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
- Laat kort afkoelen in de vorm en stort op een rooster om helemaal af te laten koelen.
Lemoncurd
- Meng de boter, suiker en het sap en rasp van de limoen en citroenen in een kom.
- Zet de kom au bain-marie en roer tot de boter smelt.
- Haal van de au bain-marie en roer met een garde de eieren en eidooier erdoor.
- Zet terug op de au bain-marie en blijf roeren tot de curd dikker wordt. Hij mag niet veel warmer worden dan 80 graden.
- Giet de curd door een zeef en roer de gelatine erdoor.
- Laat afkoelen op een bord of plaatje.
Botercrème
- Breng 200 gram suiker en het water aan de kook.
- Doe de eiwitten met het zout in de kom van de keukenmachine.
- Kook de suikersiroop tot 113 graden, start dan met het kloppen van de eiwitten.
- Voeg tijdens het kloppen de overige 30 gram suiker toe.
- Haal de suikersiroop van het vuur bij 118 graden en voeg in een dun straaltje toe aan de eiwitten. Zorg dat de keukenmachine op lage stand door mixt.
- Zet dan de keukenmachine op hoge snelheid en klop door tot de meringue koud aanvoelt.
- Zet de bisschopshaak op de keukenmachine.
- Voeg de boter lepel voor lepel toe, terwijl je rustig blijft kloppen.
- Voeg als laatste de 100 gram lemoncurd van je recept toe.
- Vul een spuitzak met de botercrème en doe de rest in een kom.
Decoratie
- Rol de marsepein uit en steek er zoveel mogelijk cirkels van 4 centimeter uit.
- Maak 3 marsepeinen rozen, elk van 10 cirkels marsepein.
Samenstellen
- Zorg dat alle cakeplakken even hoog zijn.
- Steek een cirkel van 20 centimeter uit.
- Steek nu uit alle kleuren een cirkel van 15 centimeter, steek daaruit weer een cirkel van 10 centimeter en daaruit een van 5 centimeter. Je krijgt 4 ringen van elke kleur.
- Smeer de binnenkanten van de ringen dun in met botercreme.
- Wissel de ringen van plaats, zodat je 5 kleurplakken krijgt met opeenvolgende kleuren.
- Zet de plak met buitenste rand blauw op een taartkarton en besmeer dun met lemoncurd.
- Spuit er een dunne laag botercrème op.
- Zet de volgende plak (buitenste rand groen) er netjes op en herhaal.
- Ga zo door tot alle plakken opgestapeld zijn in regenboog volgorde.
- Besmeer de hele taart dun met botercrème en zet in de koeling.
- Smeer de taart strak af met de botercrème.
- Plak de marsepeinen rondjes er netjes naast elkaar op.
- Zet de rozen op de bovenkant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.