E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Buitenaards Lekker

De opvallende blauw met roze gemarmerde macarons stelen de show op deze taart. En de binnenkant? Die is net zo geweldig, met een red velvet biscuit, romige cream cheese vulling en een Zwitserse meringue botercrème die je smaakpapillen betoveren.

Rachida

Recept van
Rachida

Taart
(13) reviews

Ingrediënten

Red velvet biscuit

  • 500 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 6 eieren
  • 500 gram kristalsuiker
  • 260 milliliter zonnebloemolie
  • 520 milliliter karnemelk
  • 20 gram cacao
  • 6 gram zout
  • 15 gram rode kleurstofgel
  • 10 gram baking soda
  • 8 milliliter witte azijn

Cream cheese

  • 680 milliliter slagroom
  • 425 gram mascarpone
  • 340 gram roomkaas
  • 102 gram kristalsuiker
  • 28 gram klopfix

Zwitserse meringue botercrème

  • 150 gram eiwit
  • 300 gram kristalsuiker
  • 450 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram cacaopoeder

Macarons

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • 80 gram eiwit
  • 1 theelepel azijn
  • 100 gram kristalsuiker
  • 38 milliliter water

Bereidingswijze

buitenaards lekker - macarontaartIn deze macarontaart vind je een combinatie van 2 klassiekers. Combineer macarons met een lekkere Red Velvet cake!

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • 2 springvormen met een diameter van 20 centimeter
  • 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter
  • Spuitmond rond 1 centimeter
  • Spuitmond 1M
  • Bakspray
  • Bakpapier 
  • Zeef
  • Steelpan
  • Keukenthermometer
  • Pannenlikker
  • Satéprikker
  • Kleurstof
  • Paletmes
  • Deegkrabber
  • Douwels
  • Cakedrum met een diameter van 20 centimeter
  • Cakedrum met een diameter van 15 centimeter

Voorbereiding voor de macarontaart

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet 4 springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
  • Ontvet een beslagkom en mixer.

Red velvet biscuit

  • Mix de eieren, kristalsuiker en het zout in een kom tot een schuimig beslag.
  • Voeg vervolgens de zonnebloemolie toe aan het eimengsel.
  • Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en de cacao goed door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe aan het eimengsel.
  • Roer de rode kleurstof door de karnemelk.
  • Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe aan het beslag.
  • Meng de baking soda met de azijn en spatel dit voorzichtige door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 4 springvormen.
  • Bak de red velvet biscuits gaar in 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Cream cheese

  • Mix de slagroom, suiker, klopfix en maspcarpone in een ontvette kom.
  • Voeg vervolgens de roomkaas toe. Als het volume van de cream cheese is toegenomen, is het klaar.

Zwitserse meringue botercrème

  • Verwarm de eiwitten en suiker au bain-marie tot 55 graden.
  • Haal eiwitten van het vuur en klop het mengsel op tot er stevige pieken ontstaan.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe en roer tot het is gesmolten.
  • Roer dan de cacaopoeder door de botercrème.
  • Laat de Zwitserse meringue botercrème afkoelen tot de opbouw van de macarontaart.

Macarons

  • Zeef de poedersuiker en amandelmeel boven een kom om een broyage te maken.
  • Klop de eiwitten op tot er stevige pieken ontstaan.
  • Verwarm de suiker met het water in een steelpan tot een temperatuur van 120 graden.
  • Laat de suikersiroop 1 minuut staan en giet het daarna bij de opgeklopte eiwitten.
  • Klop de eiwitten verder op tot de temperatuur is gedaald.
  • Voeg 1/3 van eiwit toe aan het amandelmeel en spatel dit voorzichtig door. Herhaal dit nog 2 keer.
  • Verdeel het beslag in 2 kommen en voeg kleurstof naar keuze toe. 
  • Doe het beslag in een spuitzak, spuit kleine rondjes op de bakplaat en tik alle luchtbellen eruit. 
  • Bak de macarons gaar in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Opbouw van de macarontaart

  • Snijd de red velvet biscuits doormidden.
  • Verdeel een laagje cream cheese over de bodem van de red velvet biscuit en leg daar de andere helft van de cake bovenop. Herhaal dit voor de andere cake.
  • Besmeer de taarten met de Zwitserse meringue botercrème en laat dit opstijven in de vriezer. 
  • Haal de taarten uit de vriezer, besmeer ze nogmaals met een laagje Zwitserse meringue botercrème en laat dit opstijven in de vriezer.
  • Vul de macarons met Zwitserse meringue botercrème.
  • Haal de taarten uit de vriezer, steek houten douwels in de grote cake en plaats daar de kleine cake bovenop.
  • Sprenkel met een tandenborstel witte kleurstof over de taart voor een sterreneffect.
  • Decoreer de taart met de macarons.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.