In deze macarontaart vind je een combinatie van 2 klassiekers. Combineer macarons met een lekkere Red Velvet cake!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- 2 springvormen met een diameter van 20 centimeter
- 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter
- Spuitmond rond 1 centimeter
- Spuitmond 1M
- Bakspray
- Bakpapier
- Zeef
- Steelpan
- Keukenthermometer
- Pannenlikker
- Satéprikker
- Kleurstof
- Paletmes
- Deegkrabber
- Douwels
- Cakedrum met een diameter van 20 centimeter
- Cakedrum met een diameter van 15 centimeter
Voorbereiding voor de macarontaart
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet 4 springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
- Ontvet een beslagkom en mixer.
Red velvet biscuit
- Mix de eieren, kristalsuiker en het zout in een kom tot een schuimig beslag.
- Voeg vervolgens de zonnebloemolie toe aan het eimengsel.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en de cacao goed door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe aan het eimengsel.
- Roer de rode kleurstof door de karnemelk.
- Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe aan het beslag.
- Meng de baking soda met de azijn en spatel dit voorzichtige door het beslag.
- Verdeel het beslag over 4 springvormen.
- Bak de red velvet biscuits gaar in 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Cream cheese
- Mix de slagroom, suiker, klopfix en maspcarpone in een ontvette kom.
- Voeg vervolgens de roomkaas toe. Als het volume van de cream cheese is toegenomen, is het klaar.
Zwitserse meringue botercrème
- Verwarm de eiwitten en suiker au bain-marie tot 55 graden.
- Haal eiwitten van het vuur en klop het mengsel op tot er stevige pieken ontstaan.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe en roer tot het is gesmolten.
- Roer dan de cacaopoeder door de botercrème.
- Laat de Zwitserse meringue botercrème afkoelen tot de opbouw van de macarontaart.
Macarons
- Zeef de poedersuiker en amandelmeel boven een kom om een broyage te maken.
- Klop de eiwitten op tot er stevige pieken ontstaan.
- Verwarm de suiker met het water in een steelpan tot een temperatuur van 120 graden.
- Laat de suikersiroop 1 minuut staan en giet het daarna bij de opgeklopte eiwitten.
- Klop de eiwitten verder op tot de temperatuur is gedaald.
- Voeg 1/3 van eiwit toe aan het amandelmeel en spatel dit voorzichtig door. Herhaal dit nog 2 keer.
- Verdeel het beslag in 2 kommen en voeg kleurstof naar keuze toe.
- Doe het beslag in een spuitzak, spuit kleine rondjes op de bakplaat en tik alle luchtbellen eruit.
- Bak de macarons gaar in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Opbouw van de macarontaart
- Snijd de red velvet biscuits doormidden.
- Verdeel een laagje cream cheese over de bodem van de red velvet biscuit en leg daar de andere helft van de cake bovenop. Herhaal dit voor de andere cake.
- Besmeer de taarten met de Zwitserse meringue botercrème en laat dit opstijven in de vriezer.
- Haal de taarten uit de vriezer, besmeer ze nogmaals met een laagje Zwitserse meringue botercrème en laat dit opstijven in de vriezer.
- Vul de macarons met Zwitserse meringue botercrème.
- Haal de taarten uit de vriezer, steek houten douwels in de grote cake en plaats daar de kleine cake bovenop.
- Sprenkel met een tandenborstel witte kleurstof over de taart voor een sterreneffect.
- Decoreer de taart met de macarons.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.