Voorbereiding
- Leg twee ronde springvormen met een diameter van 24 centimeter klaar.
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Leg drie of vier aluminiumplaten klaar.
Red velvet cake
- Klop suiker met boter luchtig.
- Voeg een voor een de eieren toe en meng goed.
- Zeef bloem met cacaopoeder, baking soda en zout in een kom en meng goed door elkaar.
- Meng karnemelk met vanille-extract in een apart kommetje.
- Voeg om en om de karnemelk en de bloem toe aan het eimengsel en klop telkens goed door tot een egaal beslag. Eindig met de bloem.
- Meng azijn erdoor en breng op kleur met de rode kleurstof.
- Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak 30-35 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Chocoladecrème
- Zet een pannetje op laag vuur en breng melk en slagroom samen met het vanillestokje aan de kook.
- Klop in een schaaltje zetmeel, suiker en eidooiers door elkaar.
- Schenk een beetje van het warme melkmengsel over het dooiermengsel en roer goed tot een egaal papje.
- Schenk in de pan bij de rest van het melkmengsel en laat koken tot het ingedikt is.
- Stort de banketbakkersroom op een plat bord, bedek met plastic folie en laat afkoelen in koelkast. Let op dat het plastic folie op de room ligt, dit voorkomt vliesvorming.
- Klop de boter luchtig.
- Voeg de afgekoelde en opgesteven banketbakkersroom al kloppend langzaam toe.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Schenk bij de botercrème en meng tot een egaal geheel.
- Doe in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Gevouwen chocolade
- Smelt de pure chocolade au bain-marie tot 45˚C.
- Verwarm de aluminium plaatjes op het fornuis en strijk chocolade er heel dun op uit.
- Zet 30 tot 60 minuten in de vriezer.
- Haal de chocolade er uit en laat op kamertemperatuur komen.
- Haal de chocolade voorzichtig van de plaatjes en vouw om.
- Herhaal met de witte chocolade en maak hier mooie chocoladedecoratie van.
Samenstellen
- Dep de cakes met de frambozenlikeur.
- Spuit op de eerste cake een laagje chocolade crème en bedek met een laag frambozen.
- Spuit hier nog een laagje chocolade crème over en dek af met de tweede cake.
- Smeer de taart af met de rest van de chocolade crème. Zet in de koelkast.
- Decoreer met de pure gevouwen chocolade en witte chocoladedecoratie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.