Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een bakring met diameter van 20 centimeter klaar.
Cake
- Meng bloem met zout en cacaopoeder in een kom.
- Los in een maatbeker de kleurstof op in de karnemelk.
- Klop in een mengkom boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg eieren en vanille-extract toe en klop goed door.
- Voeg om en om het bloemmengsel en de karnemelk toe. Roer goed door. Eindig met bloem en roer tot een egaal beslag.
- Maak een papje van bakpoeder en azijn en meng dit door het beslag.
- Schenk het beslag op de bakplaat en strijk met een paletmes uit tot een dunne egale plak.
- Bak de cake in ongeveer 20 minuten gaar.
- Laat goed afkoelen op een rooster.
Cranberry compote
- Week het gelatine blaadje ongeveer 10 minuten in koud water.
- Rasp de schil van de limoen en pers het sap boven een bakje.
- Kook in ongeveer 30 minuten de port samen met suiker, limoensap en -rasp en cranberry’s tot de cranberry’s openspringen en het vocht stroperig is.
- Roer de uitgeknepen gelatine door de compote tot opgelost.
- Laat afkoelen en opstijven.
Cheesecakevulling
- Was de citroen, rasp de schil en pers het sap boven een schaaltje.
- Roer in een mengkom roomkaas los met een scheutje slagroom, citroenrasp en 2/3e van het citroensap.
- Voeg de rest van de slagroom en suiker toe en klop tot een stevig mengsel.
- Laat opstijven in de koelkast
Witte chocoladeroom
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Roer roomkaas met poedersuiker tot een glad mengsel.
- Smelt boter in een steelpannetje.
- Voeg boter samen met vanille-extract toe aan het roomkaasmengsel en klop 5 minuten goed door.
- Giet als laatste in een dun straaltje voorzichtig de witte chocolade erdoor en blijf goed kloppen tot een glad mengsel.
- Laat afkoelen en opstijven.
Samenstellen
- Gebruik de bakring en druk 3 cakes uit de bakplaatcake.
- Maak de bakring schoon en leg op een werkplank. De taart wordt hierin opgebouwd.
- Leg een rode cake onderin de bakring. Beleg de cake met de helft van de cheesecakevulling.
- Giet een laagje cranberry compote op de vulling.
- Bedek met de tweede cake en herhaal. Eindig met de derde plak cake.
- Laat even opstijven in de koelkast.
- Verwijder de bakring.
- Smeer de cake volledig af met witte chocoladeroom en spuit mooi af.
- Rasp grove stukken van de witte chocolade.
- Decoreer de taart met de rast en eventueel overgebleven compote.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.