E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Raspberry Zinger Cake

Patricia

Recept van
Patricia

Cake
(2) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 65 gram boter (gesmolten)
  • 250 gram patentbloem
  • 30 gram maïzena
  • 90 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 M-maat eieren
  • 340 gram fijne suiker
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 405 gram karnemelk
  • 50 gram sinaasappelsaprasp van 1 sinaasappel
  • 150 gram bevroren cranberry

Zwitserse botercrème

  • 120 gram eiwit
  • 240 gram suiker
  • 360 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels gezeefde frambozenjam
  • 1 eetlepel gevriesdroogde frambozenpoeder
  • 1 druppel roze voedingskleur

Crème au beurre

  • 500 milliliter melk
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 45 gram maïzena
  • 45 gram eigeel
  • 200 gram ongezouten boter

Vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels Cointreau

Siroop

  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel Cointreau

Samenstellen

  • 250 gram verse frambozen
  • 15 gram gedroogde frambozen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C hete lucht.
  • Vet een bakvorm van 35×28 centimeter in en leg een stuk bakpapier op de bodem.
  • Leg drie spuitzakken klaar.

Cake

  • Doe de boter in een steelpannetje en laat het op laag vuur smelten.
  • Zeef patentbloem, maïzena, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout boven een kom en meng goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom eieren, suiker, olie, gesmolten boter, 50 gram karnemelk, sinaasappelsap en sinaasappelrasp goed door elkaar.
  • Snijd de bevroren cranberries in stukjes en wentel 1/3e door het meelmengsel.
  • Schep nu beetje bij beetje het meelmengsel door de natte ingrediënten en roer met een handgarde goed door tot een egaal beslag.
  • Schep de rest van de cranberries door het beslag.
  • Giet het beslag in de vorm en zet in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Haal uit de oven, laat even afkoelen en steek er 3 tot 4 cirkels uit. Laat deze volledig afkoelen op het rooster.

Zwitserse botercrème

  • Doe eiwitten en suiker in een schaal en plaats op een pannetje met een kokend laagje water.
  • Roer dit mengsel met een handgarde tot de suikerkristallen zijn opgelost.
  • Droog de schaal af en plaats de schaal in de mixer (met een ballon garde).
  • Zet de mixer op medium en laat de meringue afkoelen tot handwarmte.
  • Voeg vervolgens blokjes van de zachte boter een voor een toe.
  • Plaats de helft van dit mengsel in een andere schaal.
  • Voeg aan 1 van de schalen de jam en de frambozenpoeder toe.
  • Zet beide schalen apart.

Crème au beurre

  • Schenk 450 milliliter melk in een pannetje en voeg 50 gram suiker toe.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg merg en stokje toe aan het melkmengsel. Verwarm op laag vuur.
  • Doe de overige suiker en maïzena in een glazen schaaltje en roer goed door.
  • Voeg eigeel en 50 milliliter melk toe en roer glad.
  • Wanneer de melk bijna kookt, schenk 1/3 deel bij het eimengsel, klop goed door en doe alles terug in het pannetje.
  • Breng aan de kook op middel hoog vuur. Blijf continu goed roeren tot het indikt.
  • Zodra het dik en vol is, haal de pan van het vuur.
  • Weeg 430 gram banketbakkersroom af en doe dit in een schaal van een keukenmachine.
  • Klop met de ballongarde op de hoogste stand tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  • Zet de mixer iets langzamer en voeg de klontjes boter één voor één toe. Klop continu door zodat alles goed gemengd wordt.
  • Klop nog 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème. Zet apart.

Vulling

  • Mix mascarpone, slagroom en suiker met een handmixer of keukenmachine tot het stijve pieken vormt.
  • Voeg vervolgens sinaasappelrasp en cointreau toe en meng goed door elkaar.
  • Doe de vulling in een spuitzak.

Siroop

  • Pers het sap uit de sinaasappel en doe samen met de Cointreau in een pannetje.
  • Zet op laag vuur en laat langzaam inkoken tot een mooie siroop.

Samenstellen

Gebruik eventueel een draaiplateau of een grote schaal en bouw de taart als volgt op:

  • Trempeer alle cakelagen met de siroop.
  • Leg een cakelaag op de schaal.
  • Spuit een ring botercrème langs de rand van de eerste cakelaag. Vul de ring vervolgens met de mascarponevulling. Druk wat frambozen in vulling. Dek af met de tweede cakelaag en herhaal. Sluit af met de laatste cakelaag.
  • Smeer de taart af met de verschillende kleuren botercrème.
  • Decoreer de taart met de vruchten.
  • Verkruimel de gedroogde frambozen en blaas deze voorzichtig op de zijkant van de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.