Voorbereiding voor quiche
- Vet een quichevorm in met boter.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Deeg
- Zeef de bloem boven een kom en voeg zout en de koude boter in blokjes toe. Mix tot een broodkruimeldeeg.
- Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en kneed goed door tot alles is opgenomen.
- Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een plak van 1 centimeter dikte.
- Bekleed de quichevorm met het deeg en laat dit nog 15 minuten rusten in de koelkast.
- Bekleed het deeg met een vel bakpapier, leg blindbakbonen erin en bak de bodem 10 minuten blind.
- Haal de quiche uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 190°C.
Vulling
- Snijd de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 15 millimeter.
- Wentel de blokjes door de olijfolie.
- Rooster de blokjes in de oven totdat ze gaar zijn.
- Haal de blokjes voorzichtig uit de oven zodat ze hun vorm behouden.
- Snijd de prei in ringen.
- Smelt de boter en bak de prei zacht. Laat vervolgens afkoelen.
- Mix de eieren, crème fraîche, zout, peper, melk samen met de pompoen.
- Doe de prei, verse kruiden, kaas en nootmuskaat bij het mengsel. Proef of het geheel goed op smaak is.
- Doe het mengsel in de ovenschaal met het deeg.
- Bak de quiche 40 minuten totdat het deeg goudbruin is.
- Laat afkoelen op een rooster.
Gekaramaliseerde uien
- Snijd de uien fijn.
- Smelt de boter met de olie.
- Doe de gesneden uien erbij met een snufje zout en peper.
- Laat de uien langzaam op laag vuur garen totdat ze compleet zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
- Verhoog de temperatuur en voeg de azijn toe.
- Houd het mengsel tegen de kook aan totdat alle azijn is ingekookt en de uien gekarameliseerd zijn.
Uien marmalade
- Snijd de uien fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Voeg de uien, zout, peper en suiker toe.
- Kook totdat de uien zacht en karamel bruin zijn.
- Voeg de sherry, Creme de Mure en rode wijn toe.
- Kook het geheel, zonder deksel op de pan, gedurende 30 minuten.
- Serveer de quiche met de jam en gekarameliseerde uien.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.