E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Quiche met gegrilde groenten

Deze quiche maak je met gegrilde groenten. Voor een vegetarische variant laat je de spekjes gewoon weg!

Rutger

Recept van
Rutger

Hartig
(80) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • zout
  • 333 gram bloem
  • 167 gram koude boter
  • 2 eieren

Geroosterde groenten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • verse rozemarijn
  • provencaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 250 gram magere gerookte spekblokjes

Vulling

  • 200 gram creme fraîche
  • 4 eieren
  • 75 gram geraspte gruyere kaas
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een quichevorm in en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.

Deeg

  • Doe boter, bloem en zout in de foodprocessor en mix tot een grof kruim.
  • Voeg de twee eieren toe en mix tot een deeg. Leg te rusten in de koelkast.

Geroosterde groenten

  • Maak alle groenten schoon en snijd in mooie stukken (niet te klein).
  • Doe alles in een braadslee met peper, zout, Provenciaalse kruiden, olijfolie en de rozemarijn aan de tak. Hussel door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met olie en kruiden.
  • Rooster 30 minuten in de hete oven.Schep af en toe om.
  • Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
  • Haal de groenten uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.

Deeg II

  • Rol het deeg uit tot 2 à 3 millimeter dikte en bekleed de vorm ermee.
  • Laat het deeg ruim over de rand hangen.
  • Prik de bodem in met een vork, leg bakpapier erop en verdeel de blindbakvulling erover.
  • Zet nog even terug in de koelkast om op te stijven.
  • Bak de bodem 15 minuten blind.
  • Verwijder de blindbakvulling en snijd de bovenkanten voorzichtig recht af langs de rand.
  • Bak de bodem nog 5-10 minuten zonder vulling.

Vulling

  • Klop eieren met de crème fraîche.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Het mag redelijk zout zijn, dit trekt nog in de groenten.
  • Goed kloppen. Klop als laatste de 75 gram geraspte gruyere erdoor.
  • Verdeel de groenten en spekjes over de bodem.
  • Overgiet met de vulling en bestrooi met kaas.
  • Bak de quiche 45 minuten in de oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.