Voorbereiding
- Vet een quichevorm in en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
Deeg
- Doe boter, bloem en zout in de foodprocessor en mix tot een grof kruim.
- Voeg de twee eieren toe en mix tot een deeg. Leg te rusten in de koelkast.
Geroosterde groenten
- Maak alle groenten schoon en snijd in mooie stukken (niet te klein).
- Doe alles in een braadslee met peper, zout, Provenciaalse kruiden, olijfolie en de rozemarijn aan de tak. Hussel door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met olie en kruiden.
- Rooster 30 minuten in de hete oven.Schep af en toe om.
- Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
- Haal de groenten uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
Deeg II
- Rol het deeg uit tot 2 à 3 millimeter dikte en bekleed de vorm ermee.
- Laat het deeg ruim over de rand hangen.
- Prik de bodem in met een vork, leg bakpapier erop en verdeel de blindbakvulling erover.
- Zet nog even terug in de koelkast om op te stijven.
- Bak de bodem 15 minuten blind.
- Verwijder de blindbakvulling en snijd de bovenkanten voorzichtig recht af langs de rand.
- Bak de bodem nog 5-10 minuten zonder vulling.
Vulling
- Klop eieren met de crème fraîche.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Het mag redelijk zout zijn, dit trekt nog in de groenten.
- Goed kloppen. Klop als laatste de 75 gram geraspte gruyere erdoor.
- Verdeel de groenten en spekjes over de bodem.
- Overgiet met de vulling en bestrooi met kaas.
- Bak de quiche 45 minuten in de oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.