Deeg
- Vet een quichevorm in met boter.
- Meng in de keukenmachine 250 gram bloem, zout en de eetlepel suiker.
- Meng de boter door het mengsel en voeg resterende 60 gram bloem toe.
- Doe het mengsel in een grote kom.
- Voeg water toe en kneed met de hand totdat het water goed gemengd is.
- Laat even rusten in de koelkast en rol het daarna uit tot de gewenste grootte.
- Bekleed de vorm met het deeg en zet weg in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en maak de vulling.
Vulling
- Was de prei en snijd in ringen.
- Harde onderkanten van asperges verwijderen en de rest in diagonale stukjes snijden.
- Rasp de kaas en snijd de ham in stukken.
- Doe de boter in een koekenpan en bak de prei en asperges 6-8 minuten.
- Klop in een grote kom de eieren en slagroom tot een geheel.
- Voeg de kaas, het aspergemengsel, de ham en zout en peper toe.
- Doe het mengsel in de bakvorm met het deeg.
Afbakken
- Dek de hartige taart af met aluminiumfolie en bak de quiche 45 minuten in de hete oven.
- Verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten.
- Haal de quiche uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.