Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bakgereedschap
- 1 set zelfgemaakte sjablonen voor het maken van een Nederlandse molen
- 6 siliconen bakmatten (of een grotere marmeren plaat, of grote bakplaten met bakpapier)
- 1 liniaal
- 1 digitale suikerthermometer
- 2 uitstekertjes
- 1 brander
- 1 bombevormø 6 cm
- 1 keukenpincet
Nougatine
- Leg het amandelschaafsel op een bakplaat. Rooster deze gedurende 10-12 minuten – hussel ze na 5 minuten even door elkaar.
- Verhit intussen de glucosestroop en de suiker met een klein scheutje water in een grote pan.
- Voeg, wanneer alles gesmolten is, de boter toe.
- Laat het geheel karamelliseren tot zo’n 185 graden.
- Voeg het amandelschaafsel toe.
- Verdeel de nougatine in twee delen en leg een helft in de oven. Rol de andere helft uit op een siliconen bakmat.
- Begin met het uitsnijden van de vormen.
- Zet de molen in elkaar met behulp van isomalt. Werk de naden af met de glazuur af.
Glazuur
- Splits de eieren.
- Klopt de eiwitten op.
- Zeef de poedersuiker en voeg al kloppend toe tot een mooie gladde massa. Meteen gebruiken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.