Bakgereedschap
- Vijzel
- Quichevorm (Ø 26 centimeter)
Bodem
- Doe alle ingrediënten in een kom.
- Mix dit net zolang tot dat er een bal ontstaat.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie.
- Laat het voor 30 minuten rusten in de koelkast.
- Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkblad.
- Bestuif de deegroller met bloem.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap.
- Vet de vorm goed in met boter.
- Bekleed de quichevorm met het deeg.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Pumpkin spice
- Gebruik voor het maken van de pumpkin spice een vijzel, om de kruidnagel en piment fijn te malen.
- Roer in een kom vervolgens alle andere kruiden door elkaar.
- Voeg de gemalen kruidnagel en piment toe.
- De pumpkin spice is nu klaar voor gebruik.
- Doe het kruidenmengsel in een afsluitbare pot en bewaar deze op een donkere plaats.
Tip: de pumpkin spice is niet alleen lekker door deze taart, maar ook als kruiden over kipfilet of een gebakken eitje.
Vulling
- Verwijder de schil en de pitten van de pompoen.
- Snijd in kleine blokjes.
- Zet een pan op het vuur met de melk, suiker en pompoenblokjes.
- Breng het aan de kook.
- Laat het 20 min zachtjes doorkoken.
- Als de pompoen gaar is kun je het pureren met een staafmixer. Kijk uit, dit kan gaan spetteren.
- Laat het geheel afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht.
- Doe de eieren en 2 theelepels pumpkin spice door het pompoenmengsel.
- Roer alles goed door elkaar.
- Giet het mengsel op de bodem.
- Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar.
Tip: de taart smaakt warm lekker met een klodder crème fraîche. Eet je de taart liever koud, klop dan 200 milliliter slagroom op met 25 gram suiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.