Soezen
- Breng het water met de boter in een pan aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem toe.
- Roer goed.
- Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.
- Blijf ondertussen goed roeren.
- Doe het beslag in een kom.
- Voeg één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het tweede ei toevoegt.
- Spuit het deeg op het bakblik in doppen van de gewenste grootte.
- Bak de soezen op 220 graden, ongeveer 14 minuten.
- De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de soezen.
- Laat de soezen helemaal afkoelen voordat je ze gaat vullen.
Vulling
- Maak een papje van de suiker, custardpoeder en een scheut melk.
- Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit.
- Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje.
- Neem de melk van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje.
- Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk stapsgewijs toe.
- Plaats de pan weer op het vuur.
- Laat de room even goed doorkoken.
- Laat afkoelen.
- Dek af met plasticfolie om vervorming te voorkomen.
- Vul de soesjes.
Karamel
- Breng het water met de suiker aan de kook en kook dit tot een goudbruine karamel.
- Maak een torentje van de gevulde soesjes door ze met karamel aan elkaar te plakken.
chocoladesaus
- Breng het water aan de kook met de suiker en het cacaopoeder.
- Laat dit even doorkoken zodat de suiker zeker goed opgelost is.
- Voeg dan de stukjes chocolade toe, tot je een mooie sausachtige substantie hebt.
- Giet deze saus over de soezentorentjes.
Kookschuim
- Klop het eiwit op met 25 gram suiker. Kook de rest van de suiker met het water tot 120 graden.
- Giet dit suikerwater bij het opgeklopte eiwit en laat dit in de machine koud kloppen.
- Werk de soezentorentjes af met toeven kookschuim en smullen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.