Benodigdheden
- Rechthoekige bakvorm
- Deegschraper
- Deegroller
- Meetlat
- Plastic folie
- Rond spuitmondje maat 14
- Kwastje
- Pizzasteen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de bakvorm goed in.
Vegan Pie
- Snijd de boter in kleine blokjes en zet deze in de vriezer.
- Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom met de garde door elkaar.
- Voeg de helft van de boter toe en kneed het door de bloem. Voeg vervolgens de andere helft toe en herhaal dit proces.
- Kneed vervolgens eerst het water en daarna de wodka door het deeg.
- Blijf kneden tot er een soepel deeg ontstaat, waar nog wel stukken boter in zichtbaar zijn.
- Splits het deeg in 5 gelijke delen:
- Voeg 2 delen samen voor de bodem en maak er een bol van.
- Houd 1 deel van het witte deeg apart voor de versiering van de bovenkant en maak hier ook een bal van.
- Voeg aan de resterende 2 delen het bietenpoeder toe. Kneed dit weer door het deeg en maak er een bol van.
- Pak de deegbollen in met plasticfolie en leg ze ongeveer 15 tot 30 minuten in vriezer om te koelen.
Curry
- Snijd de uien in ringen en de tofu in blokjes.
- Karameliseer de uienringen in olie voor ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Voeg de knoflook, tamarinde pasta, chilipoeder, suiker, zout en de kurkumapoeder toe.
- Roerbak 1 minuut en voeg vervolgens 400 milliliter kokosmelk toe. Voeg zo nodig voor de juiste dikte van de saus nog meer kokosmelk toe naar smaak.
- Voeg de blokjes tofu toe.
- Laat de curry afkoelen.
Mangochutney
- Snijd het vruchtvlees uit de 2 mango’s.
- Zet een pan op halfhoog vuur en voeg de olie toe.
- Als de olie heet is, voeg dan de kruiden toe.
- Verhit tot het mosterdzaad opspringt.
- Voeg de mangoblokjes, zout en suiker toe.
- Draai het vuur laag en stoof de mango in 10 tot 15 minuten gaar tot een dikke textuur.
- Haal de kaneelstokjes uit de chutney.
Opbouw
- Haal de deegbol voor de bodem uit vriezer, rol dit uit tot 3 millimeter dikte en bekleed er de ingevette bakvorm mee.
- Prik met een vork gaten in bodem.
- Verdeel de curry er gelijkmatig over.
- Haal het rode deeg uit vriezer en rol dit uit tot 2 – 3 millimeter dikte.
- Bedek de pie met het rode deeg en duw de randen rondom vast met een vork.
- Haal de laatste witte deegbol uit vriezer en rol dit uit tot 2 – 3 millimeter dikte voor de versiering van de bovenkant.
- Snijd de versiering uit het witte deeg, snijd met de ronde spuitmond de randen van de postzegel.
- Plak het deeg met water op de bovenkant van de pie.
- Meng de slagroom met een snuf suiker en bestrijk hiermee de pie.
- Bak de pie in ongeveer 30 tot 40 minuten af op een pizzasteen onderin de voorverwarmde oven.
- Serveer de pie met de mangochutney.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.