Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Bakplaat
- Rooster
- Paletmes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Biscuit
- Dit biscuit is geschikt voor 3 volle bakplaten. Je kunt het in een keer maken en vervolgens door 3 delen, of je kunt het in 3 keer maken.
- Klop de eieren met de suiker luchtig.
- Voeg de bloem, het bakpoeder, de kokos en de zonnebloemolie toe.
- Stort het beslag (1/3e deel) op een bakplaat en bak het in 30-40 minuten gaar.
- Controleer met een satéprikker of het biscuit klaar is en laat volledig afkoelen op een rooster.
Crèmevulling
- Klop de boter luchtig.
- Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
- Klop het mengsel zo wit mogelijk.
- Voeg de Cava toe en klop nog even kort door.
Crème afwerking
- Klop de boter luchtig.
- Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
- Klop het mengsel zo wit mogelijk.
Opbouw
- Verdeel elke plak biscuit in 3 delen. 1 groot vierkant, 1 klein vierkant en 1 rechthoek.
- De 3 grote vierkanten vormen samen 1 taart. Smeer tussen elke laag biscuit een laag crèmevulling.
- Herhaal dit met de kleine vierkanten en de rechthoeken.
- Je hebt nu 3 taarten van verschillend formaat.
- Smeer alle taarten af met de crème afwerking.
- Stapel de taarten speels op elkaar en zet ze vast met behulp van staafjes/dowels. Begin met het grote vierkant onderop. Daarop de rechthoekige taart en helemaal bovenop de kleine vierkante taart.
- Ondersteun de taart met de gouden rietjes waar nodig.
- Decoreer de taart naar wens met het bladgoud, pareltjes en gouden versieringen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.