Pompoencake met sinaasappel en pecannoten
Deze pompoencake zit bomvol kruiden en specerijen, maar geen een smaak overheerst. “Deze taart is goed op smaak en ik vind het wel een taart die ik nog eens wil proeven.” aldus Janny.
Bakbenodigdheden
- 3 bakvormen met een diameter van 18 centimeter
- 3 bakringen met een diameter van 14 centimeter
- Draakmal
- Acetaatfolie
- Tempereersteen
- Plamuurmes
- Schraper botercrème
- Dowels
- Cornetje
- Thermometer
- Rolstok marsepein
- Marsepein-gladstrijker
- Spuitbus goud
Voorbereiding voor pompoencake
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Week de gelatine in koud water.
Gekarameliseerde pecannoten
- Rooster de pecannoten op 150 graden.
- Maak een droge karamel.
- Strooi zout over de warme noten en haal ze door de karamel.
- Stort uit op een bakplaat en maak er kleine stukjes van zodra ze zijn afgekoeld.
Pompoencake
- Meng de olie met de suiker.
- Voeg de eieren en het zout toe.
- Meng de pompoenpuree erdoor.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en meng met de natte ingrediënten.
- Spatel de pecannoten erdoor.
- Bak de pompoencake in 45 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Botercrème
- Breng de melk, thee en kruiden aan de kook.
- Roer de eidooier, maizena, suiker en een klein beetje melk tot een papje.
- Zeef de melk, schenk het papje bij de melk en maak banketbakkersroom.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en klop de boter luchtig.
- Voeg in delen de banketbakkersroom toe aan de boter.
- Zet weg tot de opbouw van de pompoencake.
Sinaasappelcurd
- Verwarm het sap en de rasp van de sinaasappel, mandarijn en citroen samen met de boter en suiker tot de boter gesmolten is.
- Meng met de eidooiers en verwarm al roerend tot 80 graden.
- Voeg de geweekte gelatine toe.
Opbouw van de pompoencake
- Snijd de pompoencakes door.
- Doe de chaicrème erin met een laagje sinaasappelcurd en smeer af.
- Bekleed de pompoencakes met de rode marsepein.
- Maak de draak van marsepein en maak deze goud.
- Maak de bloemen en maak een gouden balletje voor het midden van de bloemen.
- Maak het konijn van chocolade en maak dit goud.
- Maak ganache van de slagroom en pure chocolade en maak hier takken van.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.