Bakgereedschap
- Springvorm van ø 20 centimeter (2x)
- Bakplaat
- Deegroller
- Fondant decoratie pennen
- Handmixer
- Keukenmachine met toebehoren
- Kwastje
- Pompoen-uitsteker 3,5 centimeter
- Rasp
- Spuitzakken
- Staafmixer
- Taartrooster
Voorbereiding
- Maak de Dulce de leche tenminste 3 uren van tevoren.
- Bekleed een bakplaat met een bakpapier.
- Leg 2 vellen bakpapier klaar.
- Vet de springvorm(en) van ø 20 centimeter in en bekleed met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de gelatine in koud water.
- Zet een grote schaal met rechte zijkanten klaar.
- Leg een spuitzak klaar.
Dulce de leche
- Zet de blikjes in een pan met water, zodat ze ruim onder water staan.
- Kook de blikjes gedurende 3 uur op zacht vuur.
- Laat afkoelen.
- Verwarm de dulce de leche voor gebruik zodat het vloeibaar genoeg is om te verwerken.
- Doe in een spuitzak.
Joconde biscuit
- Klop de eieren met de helft van de suiker luchtig en bleekgeel.
- Smelt de boter.
- Klop de eiwitten met de resterende suiker stijf.
- Zeef het amandelmeel en het meel boven het eimengsel en schep voorzichtig door.
- Spatel de gesmolten boter door het beslag.
- Schep het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
- Bak het beslag samen met het decoratiebeslag af.
Decoratiebeslag
- Klop de roomboter met de poedersuiker los.
- Voeg de eiwitten toe en klop tot een samenhangend geheel.
- Verdeel het mengsel in 3 delen (elk 60 gram).
- Maak de verschillende kleuren beslag met de volgende verhoudingen:
- Oranje: 60 gram beslag + 20 gram bloem + oranje kleurstof
- Groen: 60 gram beslag + 20 gram bloem + groene kleurstof
- Bruin: 60 gram beslag + 13 gram bloem + 7 gram cacaopoeder
- Doe elke kleur in een aparte spuitzak.
- Spuit een pompoen-patroon met planten op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat 10 minuten opstijven in de vriezer.
- Verdeel voorzichtig het jocondebiscuit over het pompoen-patroon.
- Bak 7 minuten af in de voorverwarmde oven.
Chocolade biscuit
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 graden.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten samen met de suiker stijf.
- Smelt de boter.
- Spatel de eidooiers voorzichtig door de eiwitten.
- Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het eimengsel en schep voorzichtig door.
- Spatel de gesmolten boter er voorzichtig door.
- Verdeel het biscuit over de springvorm(en) van ø 20 centimeter.
- Bak in 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
- Snijd de biscuits kleiner in een cirkel van ø 18 centimeter.
- Verkruimel het weggesneden biscuit en zet opzij.
- Snijd de biscuits horizontaal doormidden.
Pompoenkruiden
- Vermeng alle ingrediënten.
Pompoen-mandarijn cheesecake vulling
- Kook de pompoenblokjes 25 minuten.
- Giet het water af en pureer.
- Weeg 800 gram pompoenpuree af.
- Rasp de mandarijnen.
- Voeg de uitgeknepen gelatine, het mandarijnsap en -rasp toe.
- Giet de puree in een platte schaal en laat het afkoelen in de vriezer.
- Klop de slagroom lobbig.
- Meng de roomkaas met de pompoenpuree en de pompoen kruiden.
- Spatel de slagroom erdoor.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Pompoen kruidenkoekjes
- Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier.
- Steek met een pompoen-uitsteker 30koekjes uit.
- Leg de koekjes 10 minuten in de vriezer.
- Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 12 minuten af.
Decoratie
- Rooster de pecannoten in een pan.
- Maak pompoenen van de oranje fondant.
- Besmeer het fondant met een beetje cacaopoeder.
- Maak van de groene fondant de pompoenplant en -bladeren.
Opbouw
- Zet een laag decoratie biscuit tegen de zijkant op de bodem van de schaal.
- Leg hierin een laag chocoladebiscuit.
- Vul op met een laag pompoen cheesecake vulling.
- Zet een laag mandarijnpartjes aan de zijkant tegen het glas op het decoratie biscuit.
- Vul op met pompoen cheesecake vulling.
- Leg hierop weer een laag chocoladebiscuit.
- Spuit hierover een laagje dulce de leche.
- Verdeel de gebrande pecannoten erover.
- Leg hierop een laag koekjes. En zet koekjes tegen de zijkant van de schaal.
- Vul op met de pompoen cheesecake vulling.
- Volg weer met een laag decoratie biscuit aan de zijkant en vul op met chocolade biscuit en pompoen cheesecake vulling.
- Volg weer met een laag mandarijnpartjes.
- Vul met chocoladebiscuit, dulce de leche en gebrande pecannoten.
- Hierop komt weer een laag koekjes en de laatste laag pompoen cheesecake vulling.
- Verkruimel de overgebleven koekjes en meng ze met het verkruimelde chocolade biscuit.
- Verdeel de kruimels over de bovenkant.
- Leg de fondant pompoenen, planten en blaadjes bovenop.
Presentatie
- Grote, hoge schaal of vaas met rechte zijkanten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.