Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 110°C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Polonaise
- Klop eiwitten met snufje zout in vetvrije kom op.
- Als het eiwit van de rand los laat, zet de mixer op een lagere stand en klop de fijne suiker beetje bij beetje toe tot de suiker helemaal is opgelost.
- Spatel de poedersuiker er doorheen.
- Doe het schuim in een spuitzak met een glad groot mondje.
- Teken 4 cirkels van 20 centimeter op een bakpapier en leg ze onder het bakpapier op de bakplaat zodat u het wel kunt zien maar het bewerkte blad niet gebruikt.
- Spuit met het schuim een dichte cirkel en 3 open cirkels op het bakpapier. Spuit op de dichte cirkel een extra randje.
- Bak de polonaise 40 minuten in de oven.
- Leg ondertussen de rest van het eiwit in de koeling en ga aan de slag met de vulling.
- Hak de pistachenoten grof.
- Haal de schuimplakken na 40 minuten uit de oven en laat even afkoelen.
- Spuit met de spuitzak een extra rand op de bodem en bestrooi met pistachenootjes.
- Leg een schuimring op de gespoten rand.
- Spuit ook hier een laagje schuim op en bedek met nog een cirkel.
- Stapel de polonaise zo op en leg de laatste ring op de kop.
- Metsel de zijkanten mooi glad met het schuim en spuit een luxe rand op de laatste laag.
- Spuit ook kleine toefjes op het bakpapier om later te gebruiken ter garnering. Bestrooi deze ook met stukjes pistachenoot.
- Plaats dit weer 40 minuten in de oven.
- Laat de polonaise goed afkoelen voor gebruik.
Mascarponevulling
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Zet het sap en rasp van 2 bloedsinaasappels in een steelpan op laag vuur en voeg het merg van de vanillepeul toe. Breng aan de kook en laat het enkele minuten trekken.
- Zeef het sap boven een kommetje en roer de gelatine erdoor tot het gesmolten is. Laat afkoelen.
- Klop de mascarpone los met poedersuiker.
- Breng op smaak met de afgekoelde siroop.
- Klop de slagroom en spatel het erdoor.
- Zet koel weg.
Sinaasappelcurd
- Verwarm suiker, roomboter, sap en rasp van 1 sinaasappel en 1 citroen au bain-marie tot suiker en boter zijn gesmolten.
- Klop 2 eieren los en giet ze erbij. Klop goed door.
- Verwarm tot de curd indikt.
- Breng eventueel op smaak met een scheutje cointreau.
- Laat afkoelen.
Garnering en samenstellen van de polonaise
- Was de aardbeien en snijd in vieren.
- Spuit de mascarponevulling in de koude polonaise en verdeel de sinaasappelcurd over de vulling.
- Garneer met de aardbeien.
- Trek mooie strepen over het schuim en de aardbeien met de balsamicocreme.
- Decoreer de polonaise met muntblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.