Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Tulbandvorm
- Mengkom
- Rooster
- Kwast
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 200 gram.
Brood
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en hak ze grof.
- Verwarm de melk in een steelpan tot circa 35 graden en los gist en een derde deel van de suiker erin op.
- Voeg bloem, overige suiker, zout en het melkmengsel aan een mengkom toe en kneed in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje boter toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Meng de noten door het deeg en laat het deeg in een ingevette kom 15 minuten rijzen.
- Ga ondertussen verder met de vulling.
- Haal het deeg uit de kom en vorm het tot een platte lange rechthoek.
- Bestrijk het deeg met de boter en volg met de kaneelsuiker.
- Vet de tulband in met een beetje boter.
- Rol het deeg over de lengte op, plaats in de tulband en laat 30 minuten rijzen.
- Plaats vervolgens de tulbandvorm in de voorverwarmde oven, draai de temperatuur naar 180 graden en bak het brood in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Stort het brood op een rooster, bestrijk met de gesmolten boter en laat afkoelen.
Vulling
- Meng suiker met kaneel en laat de boter zacht worden.
- Ga verder met het brood.
Glazuur
- Meng de roomkaas, 115 gram boter, poedersuiker en vanille extract tot een egale massa en bewaar tot gebruik.
Afwerken/decoratie
- Hak de pecannoten grof.
- Verdeel het glazuur over het brood en garneer met de pecannoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.