E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Please come home for Christmas

Deze tulband met ‘cinnamon-swirl’ heeft een rustiek uiterlijk en is heerlijk van smaak!

Nicole

Recept van
Nicole

Brood
(9) reviews

Ingrediënten

Brood

  • 400 gram patentbloem
  • 40 gram bakkersgist
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 260 gram volle melk
  • 70 gram boter
  • 60 gram boter (gesmolten)
  • 8 gram zout
  • 125 gram kastanjes (gekookt)

Vulling

  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 80 gram boter
  • 30 gram kaneel

Glazuur

  • 70 gram poedersuiker
  • 115 gram roomkaas
  • 115 gram boter
  • eetlepel vanille-extract

Afwerken/decoratie

  • 25 gram patentbloem (gezeefd)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Tulbandvorm
  • Mengkom
  • Rooster
  • Kwast

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 200 gram.

Brood

  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en hak ze grof.
  • Verwarm de melk in een steelpan tot circa 35 graden en los gist en een derde deel van de suiker erin op.
  • Voeg bloem, overige suiker, zout en het melkmengsel aan een mengkom toe en kneed in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje boter toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Meng de noten door het deeg en laat het deeg in een ingevette kom 15 minuten rijzen.
  • Ga ondertussen verder met de vulling.
  • Haal het deeg uit de kom en vorm het tot een platte lange rechthoek.
  • Bestrijk het deeg met de boter en volg met de kaneelsuiker.
  • Vet de tulband in met een beetje boter.
  • Rol het deeg over de lengte op, plaats in de tulband en laat 30 minuten rijzen.
  • Plaats vervolgens de tulbandvorm in de voorverwarmde oven, draai de temperatuur naar 180 graden en bak het brood in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • Stort het brood op een rooster, bestrijk met de gesmolten boter en laat afkoelen.

Vulling

  • Meng suiker met kaneel en laat de boter zacht worden.
  • Ga verder met het brood.

Glazuur

  • Meng de roomkaas, 115 gram boter, poedersuiker en vanille extract tot een egale massa en bewaar tot gebruik.

Afwerken/decoratie

  • Hak de pecannoten grof.
  • Verdeel het glazuur over het brood en garneer met de pecannoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.