Bakmateriaal
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Bakpapier
- 3 rechthoekige bakvormen van 30×40 centimeter
- Microplane rasp
- Suikerthermometer
- Kwastje
- Deegroller
- Spuitzak
Voorbereiding
- Avond van tevoren: Smelt de boter voor de Zwitserse room en voeg daar de losse earl grey thee aan toe. Laat een nacht op kamertemperatuur intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Earl grey sinaasappel chocolade cake
- Verwarm de melk met 15 theezakjes.
- Laat trekken en afkoelen.
- Voeg de appelazijn, olie en vanille toe.
- Knip de andere 15 theezakjes open en meng de inhoud met de bloem, zout en bakpoeder.
- Klop de boter en suiker luchtig met een platte menghaak.
- Voeg de appelmoes op lage snelheid toe.
- Voeg beetje voor beetje alle natte ingrediënten toe aan de droge. Meng tot een geheel.
- Hak de chocolade grof en spatel door het beslag.
- Schep het beslag in de bakvormen en bak de cakes in zo’n 20 minuten gaar tot een caketester droog uit de cake komt.
Earl grey Zwitserse room
- Warm de aquafaba en de suiker au bain-marie op tot 70 graden of tot de suiker is opgelost.
- Klop het mengsel met de wijnsteenbakpoeder op tot een glanzende meringue.
- Voeg wat meringue toe aan de earl grey boter en maak familie.
- Voor beetje bij beetje alle boter toe aan de meringue en meng met een platte menghaak tot een mooie crème.
Vegan fondant
- Breng de agar agar en het water aan de kook.
- Voeg de blanke stroop, glycerine, boter en vanille extract toe en laat afkoelen.
- Kneed het enigszins afgekoelde mengsel met de helft van de poedersuiker met een deeghaak in de staande mixer.
- Voeg de rest van de poedersuiker beetje bij beetje toe tot de textuur van de fondant goed is.
- Verdeel de fondant en maak de volgende kleuren: Klein beetje wit voor de ogen, roze voor de huid, grijs voor het jasje, zwart voor de baret en geel voor de sjaal.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.