Beslag
- Verwarm de oven voor op 170°C hete lucht.
- Vet een rechthoekig bakblik van 34×24 centimeter in. Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de bodem van het bakblik en leg dit op de bodem. Bestuif de wanden met bloem.
- Mix eieren en suiker 10-15 minuten op hoge snelheid in een keukenmachine of met een mixer.
- Rasp de citroenen en voeg rasp toe aan het eimengsel.
- Zeef bloem, maïzena en zout boven een kom en meng door elkaar. Spatel vervolgens het bloemmengsel door het eimengsel.
- Schenk het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar in de warme oven.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Verhoog de temperatuur naar 180°C.
Crumble
- Rasp de sinaasappelschil.
- Meng dit samen met bloem, boter en suiker in een keukenmachine of met de hand kort door elkaar zodat het een kruimelig deeg wordt.
- Leg dit op bakpapier op een bakplaat.
- Bak de crumble 10 minuten nadat de cake klaar is en de oven 180°C is.
Karamel
- Doe suiker en water in een steelpan en zet op laag vuur. Laat karamelliseren tot het een mooie donkere kleur heeft.
- Schenk slagroom er bij en roer goed door.
- Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Roer vervolgens boter door de karamel.
- Laat wat afkoelen.
Creamcheese creme
- Doe boter en poedersuiker in een keukenmachine en meng dit tien minuten goed door totdat het zacht en romig is.
- Voeg vervolgens roomkaas toe en klop even goed door.
- Breng op smaak met karamel.
- Vul een spuitzak met de crème.
Appelvulling
- Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en bestuif met kaneel.
Garnering
- Snijd aan de korte kant van de cake een reep van ongeveer 5 centimeter af om de heuvels op de cake mee te maken.
- Snijd de cake vervolgens horizontaal door midden. Haal de deksel er af en smeer de helft van de crème-vulling op de bodem. Bestrooi met appelstukjes en crumble. Bestuif met kaneel naar smaak. Dek af met de bovenste cakelaag.
- Snijd de reep cake in stukken en bouw hiermee heuvels op de cake. Zet ze vast met een beetje crème.
- Smeer de volledige cake af met crème. Zet in de koeling om op te stijven.
- Bestuif de werkbank met poedersuiker en pak de rode marsepein er bij. Rol uit tot een rechthoekige plak groot genoeg om de taart mee te bedekken.
- Haal de taart uit de koeling en bedek voorzichtig met de marsepein. Werk netjes en strak af. Snijd overhangend marsepein weg met een mesje.
- Knutsel van de overige marsepein decoratie naar wens: maak sterretjes, buitenaardse wezens, stenen; of kies voor een heel ander thema.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.