Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
Bereiding pizzadeeg
- Meng de bloem, desem en gist met water en kneed hier een soep deeg van.
- Voeg het zout en de olie toe.
- Kneed het geheel nog even.
- Doe het deeg in een met olie ingevette bak en dek de bak af met een doek.
- Laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen.
- Vouw het deeg één keer in de lengte en één keer in de breedte.
- Dek het deeg opnieuw af en laat het 30 à 45 minuten rijzen.
- Vouw het deeg weer voorzichtig op.
- Neem het deeg uit de bak en verdeel het in drie stukken.
- Bol de deeg op en laat onder een met bloem bestrooid kleedje nog 15 minuten buiten de koelkast rijzen.
- Leg het deeg per bodem in een plastic bakje en dek het af met plasticfolie. De folie mag niet in aanraking komen met het deeg.
- Leg het deeg minimaal 12 uur in de koelkast. Dit kan zo maximaal een paar dagen bewaard blijven.
- Haal het minimaal 2 uur voor aanvang van het bakproces uit de koelkast.
- Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad.
- Rol met een deegroller een mooi rond deeg.
- Verdeel de saus (naar keuze) over het deeg.
- Voeg naar wens andere ingrediënten toe.
- Bak de pizza bij voorkeur 8 tot 10 minuten op een broodbaksteen.
- Na het bakken kan de pizza gedecoreerd worden met blaadjes basilicum.
Garnering
- Bekleed de pizza met wat je maar lekker vindt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een basis van tomatensaus en kaas (pizzakaas of mozzarella).
- Stukjes groente, ham, salami en verschillende stukjes vis zijn smakelijke ingrediënten voor op je pizza.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.