Pizzadeeg
- Doe bloem en zout in de kom van de keukenmixer en meng door elkaar.
- Verbrokkel de gist boven de bloem.
- Voeg al mixend de olijfolie en net zoveel water toe tot het deeg samenkomt.
- Kneed 5 minuten op een lage snelheid tot er een mooi soepel deeg ontstaat.
- Bestuif het werkblad met een beetje bloem en leg het deeg erop.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Kneed de stukjes zongedroogde tomaat met de hand door het deeg en vorm het deeg tot een ronde bal.
- Leg de deegbal in een kom en dek de kom af met plastic folie.
- Laat rijzen.
Tomatensaus
- Verhit olie in een pan op een laag vuur en fruit de geperste knoflook een minuut aan.
- Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat het inkoken tot er een dikke saus is ontstaan.
Topping
- Snijd de kip in reepjes van 1 centimeter dik.
- Meng de kipreepjes met de kerriepoeder, milde paprikapoeder, peper en zout.
- Verhit 50 milliliter olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes halfgaar.
- Neem de kipreepjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Maal de overgebleven ingrediënten met elkaar tot een smeuïge topping in een keukenmachine.
Samenstellen
- Bestuif het werkblad met bloem en leg de deegbal erop.
- Druk met de hand de deegbal plat met een opstaande rand van ongeveer 1 centimeter hoog.
- Leg de pizzabodem op een vel bakpapier en losjes af met folie. Laat opnieuw even rijzen.
- Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
- Zodra de oven warm is, beleg de pizza als volgt:
- Maak 8 denkbeeldig pizzapunten en bestrijk de pizzapunten om en om met de tomatensaus en de kruidentopping. Zo krijgt u dus 4 rode en 4 groene pizzapunten.
- Verdeel de kipreepjes op de pizza.
- Scheur de mozzarella in stukken en verdeel gelijkmatig over de pizza.
- Bak de pizza 8-10 minuten tot de korst mooi bruin is.
Garnering
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Meng de olijfolie met de rucola.
- Leg de rucola in het midden van de pizza en maak de pizza af met de uienringen, pijnboompitjes en tomatenblokjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.