E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pizza Tre ruote di Colore

Jacques

Recept van
Jacques

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 300 gram bloem
  • 6 gram zeezout
  • 9 gram verse gist
  • 15 milliliter olijfolie
  • 180 milliliter water
  • 80 gram zongedroogde tomaten

Tomatensaus

  • 600 gram verse tomaten, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 milliliter olijfolie
  • 1 eetlepel suiker

Topping

  • 250 gram kipfilet, in reepjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels zeezout
  • 100 milliliter olijfolie
  • 0.5 bosje verse peterselie
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 teentje knoflook

Samenstellen

  • 2 stuks mozzarella kaas, in plakken

Garnering

  • 1 vleestomaat
  • 50 milliliter olijfolie
  • 0.5 rode ui
  • 1 schaaltje rucola
  • 4 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze

Pizzadeeg

  • Doe bloem en zout in de kom van de keukenmixer en meng door elkaar.
  • Verbrokkel de gist boven de bloem.
  • Voeg al mixend de olijfolie en net zoveel water toe tot het deeg samenkomt.
  • Kneed 5 minuten op een lage snelheid tot er een mooi soepel deeg ontstaat.
  • Bestuif het werkblad met een beetje bloem en leg het deeg erop.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Kneed de stukjes zongedroogde tomaat met de hand door het deeg en vorm het deeg tot een ronde bal.
  • Leg de deegbal in een kom en dek de kom af met plastic folie.
  • Laat rijzen.

Tomatensaus

  • Verhit olie in een pan op een laag vuur en fruit de geperste knoflook een minuut aan.
  • Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat het inkoken tot er een dikke saus is ontstaan.

Topping

  • Snijd de kip in reepjes van 1 centimeter dik.
  • Meng de kipreepjes met de kerriepoeder, milde paprikapoeder, peper en zout.
  • Verhit 50 milliliter olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes halfgaar.
  • Neem de kipreepjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Maal de overgebleven ingrediënten met elkaar tot een smeuïge topping in een keukenmachine.

Samenstellen

  • Bestuif het werkblad met bloem en leg de deegbal erop.
  • Druk met de hand de deegbal plat met een opstaande rand van ongeveer 1 centimeter hoog.
  • Leg de pizzabodem op een vel bakpapier en losjes af met folie. Laat opnieuw even rijzen.
  • Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
  • Zodra de oven warm is, beleg de pizza als volgt:
  • Maak 8 denkbeeldig pizzapunten en bestrijk de pizzapunten om en om met de tomatensaus en de kruidentopping. Zo krijgt u dus 4 rode en 4 groene pizzapunten.
  • Verdeel de kipreepjes op de pizza.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel gelijkmatig over de pizza.
  • Bak de pizza 8-10 minuten tot de korst mooi bruin is.

Garnering

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Meng de olijfolie met de rucola.
  • Leg de rucola in het midden van de pizza en maak de pizza af met de uienringen, pijnboompitjes en tomatenblokjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.