Bakgereedschap
- staafmixer
- deegroller
- bakplaat, licht ingevet en bestoven met bloem
Tomatensaus
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken.
- Voeg de tomaten, winterpeen en kruiden toe en laat alles op heel laag vuur sudderen tot het overtollige vocht verdampt is.
- Mix de saus met een staafmixer glad.
Deeg
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg; je moet er een vliesje van kunnen trekken.
- Bol het deeg op en laat het in een kom, afgedekt met plastic, overnachten in de koelkast.
- De volgende dag zit er zoveel rust in het deeg, dat het mooi soepel en elastisch is geworden.
- Haal het deeg ca. 2 uur voordat je het wil verwerken uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad.
- Verdeel het in 2 gelijke stukken.
- Rol het deeg uit tot pizzabodems.
- Verdeel per pizza 100 gram saus over het deeg en beleg met topping naar keuze.
- Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven, liefst op een broodbaksteen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.