Deze pizza is volgens Janny verrukkelijk! Het sous-vide garen kost even wat tijd en je moet misschien even oefenen, maar het resultaat is absoluut de moeite waard.
Bakbenodigdheden
- Staafmixer
- Sous-vide apparaat
- Pizzasteen
- Rechthoekige bak met opstaande randen
- Theedoek
Voorbereiding voor de pizza
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Stel de sous-vide apparaat in op 55 graden.
- Doe de kalfsmuis in de zak van het sous-vide apparaat en laat het onder water zakken.
Pizzadeeg
- Doe de bloem, water, gist, 7 gram olijfolie en zout in een kom en roer dit met een lepel goed door, tot al het vocht is opgenomen.
- Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg door de bloem heen. Doe dit in 10 minuten, zodat er een elastisch deeg ontstaat.
- Bol het deeg op.
- Doe het deeg in een kom, dek het af met een vochtige theedoek en laat het 30 minuten rijzen op een warmere plek.
- Sla de lucht uit het deeg en verdeel het in twee gelijke stukken.
- Bol het deeg opnieuw op.
- Dek de deegbollen af met een vochtige theedoek en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.
- Bestrooi het werkblad met maïsbloem, haal het deeg uit de kom en leg het deeg op de maïsbloem.
- Vorm de pizza door je linkerhand tegen de rand van het deeg te zetten en met je rechterhand een beweging naar rechts te maken.
- Verdeel een laagje olijfolie over de pizzabodem.
- Bak de pizza in 6 minuten goudbruin.
Tonijnmayonaise
- Doe het ei, zonnebloemolie, azijn, peper, zout en mosterd in een maatbeker.
- Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en trek deze langzaam naar boven. Herhaal dit tot er mayonaise ontstaat.
- Snijd de sjalotjes heel fijn.
- Laat de tonijn en ansjovis uitlekken en voeg dit toe aan de mayonaise.
- Voeg de sjalotjes en citroensap toe.
- Pureer het met de staafmixer glad.
Opbouw van de pizza
- Snijd de kalfsmuis in plakjes.
- Decoreer de pizza met rucola, plakjes kalfsmuis, tonijnmayonaise, pijnboompitten en citroenrasp.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.