E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pizello tonnato

Vitello tonnato kom je vaak tegen op een menukaart, maar in combinatie met een pizza? Dat is een verrassende twist! Deze pizza is rijkelijk belegd met kalfsmuis, sous-vide gegaard. Daarbij wordt het vlees vacuüm verpakt en langzaam gegaard in een waterbad. De zelfgemaakte tonijnmayonaise maakt de pizza helemaal af.

Niels

Recept van
Niels

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 350 gram type-00 bloem
  • 100 gram bloem
  • 200 gram maïsbloem
  • 189 milliliter water
  • 20 gram zout
  • 7 gram gist
  • 30 milliliter olijfolie

Tonijnmayonaise

  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 2 citroenen
  • 3 ansjovisjes
  • Blikje tonijn
  • 20 gram Dijon mosterd
  • 2 eieren
  • 1 theelepel azijn
  • 20 gram peper
  • 2 sjalotten

Decoratie

  • 20 gram rucola
  • 300 gram kalfsmuis
  • 2 takjes rozemarijn
  • 20 gram ongezouten roomboter

Bereidingswijze

Deze pizza is volgens Janny verrukkelijk! Het sous-vide garen kost even wat tijd en je moet misschien even oefenen, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Pizza met vitello tonnato van Niels

Bakbenodigdheden

  • Staafmixer
  • Sous-vide apparaat
  • Pizzasteen
  • Rechthoekige bak met opstaande randen
  • Theedoek

Voorbereiding voor de pizza

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Stel de sous-vide apparaat in op 55 graden.
  • Doe de kalfsmuis in de zak van het sous-vide apparaat en laat het onder water zakken.

Pizzadeeg

  • Doe de bloem, water, gist, 7 gram olijfolie en zout in een kom en roer dit met een lepel goed door, tot al het vocht is opgenomen.
  • Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg door de bloem heen. Doe dit in 10 minuten, zodat er een elastisch deeg ontstaat.
  • Bol het deeg op.
  • Doe het deeg in een kom, dek het af met een vochtige theedoek en laat het 30 minuten rijzen op een warmere plek.
  • Sla de lucht uit het deeg en verdeel het in twee gelijke stukken.
  • Bol het deeg opnieuw op.
  • Dek de deegbollen af met een vochtige theedoek en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.
  • Bestrooi het werkblad met maïsbloem, haal het deeg uit de kom en leg het deeg op de maïsbloem.
  • Vorm de pizza door je linkerhand tegen de rand van het deeg te zetten en met je rechterhand een beweging naar rechts te maken.
  • Verdeel een laagje olijfolie over de pizzabodem.
  • Bak de pizza in 6 minuten goudbruin.

Tonijnmayonaise

  • Doe het ei, zonnebloemolie, azijn, peper, zout en mosterd in een maatbeker.
  • Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en trek deze langzaam naar boven. Herhaal dit tot er mayonaise ontstaat.
  • Snijd de sjalotjes heel fijn.
  • Laat de tonijn en ansjovis uitlekken en voeg dit toe aan de mayonaise.
  • Voeg de sjalotjes en citroensap toe.
  • Pureer het met de staafmixer glad.

Opbouw van de pizza

  • Snijd de kalfsmuis in plakjes.
  • Decoreer de pizza met rucola, plakjes kalfsmuis, tonijnmayonaise, pijnboompitten en citroenrasp.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.