E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Als een vis in het zuur

Deze pizza is rijkelijk belegd met tonijn en mozzarella, maar er zit een verrassende twist in. Naast de tonijn is er zelfgemaakt zuur toegevoegd. Die combinatie zorgt voor een goede balans van romig, zuur en fris. Een pizza om van te smullen!

Katlleen

Recept van
Katlleen

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 500 gram volkoren tarwemeel
  • 375 milliliter lauwwarm water
  • 22 gram gedroogde gist
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Pizzasaus

  • 500 gram Roma-tomaten
  • 1 witte ui
  • 5 tenen knoflook
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels peterselie
  • 10 gram zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 Peppadew pepers

Decoratie

  • 5 kruidnagels
  • 5 piment korrels
  • 150 milliliter natuurazijn
  • 1 komkommer
  • 3 rode uien
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 200 milliliter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 bol mozzarella
  • 1 blik tonijn

Bereidingswijze

Robèrt vindt het zuurtje op de pizza heel erg lekker. Een ingrediënt dat je zeker niet mag vergeten! Pizza met tonijn en mozarella van Katlleen

Bakbenodigdheden

  • Weckpot
  • Deegroller
  • Mengkom
  • Theedoek
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Staafmixer

Voorbereiding voor de pizza

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden.
  • Snijd de uien in dunne ringen.
  • Breng het water met de azijn, piment en kruidnagel in een steelpan aan de kook. Voeg vervolgens de suiker en zout toe en laat het zachtjes pruttelen.
  • Giet de vloeistof in een weckpot en voeg hier de komkommer en uien aan toe. Laat het mengsel afkoelen, sluit vervolgens de weckpot en schud het even door elkaar.
  • Laat de weckpot 1 dag staan, zodat het zuur goed kan intrekken.

Pizzadeeg

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Doe de gist in een bakje met 100 milliliter water en roer dit goed door. Laat dit ongeveer 10 minuten staan, tot het gaat schuimen.
  • Doe de bloem en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de olijfolie, de rest van het water en het gistmengsel in. Kneed het in 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Maak een bal van het deeg en stort het in een kom. Leg hier een natte theedoek overheen en laat het deeg 1 uur rijzen.
  • Kneed het deeg vervolgens nog een keer goed door. Rol het plat met een deegroller en snijd de vorm van een vis uit het deeg.

Pizzasaus

  • Snijd de uien en knoflook fijn.
  • Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat de uien, knoflook en suiker 10 minuten pruttelen.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Voeg de tomaten en de kruiden toe aan het knoflookmengsel en laat dit 5 minuten pruttelen.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de pepers toe en roer door.

Opbouw van de pizza

  • Verdeel een laagje van de saus over de pizzabodem.
  • Verdeel een blikje tonijn en de uitgelekte zure komkommer en uitjes over de pizza.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de pizza.
  • Bak de pizza in 10 tot 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.