Volgens Janny geeft de citroen op deze pizza je precies dat beetje frisheid en pit waar je naar verlangt.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Keukenweegschaal
- Spatel
- Maatbeker
- Koekenpan
- Mandoline
- Thermometer
Voorbereiding voor de pizza
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pizzadeeg
- Doe de gist in een bakje met water en laat het oplossen.
- Meng het gistwater met de bloem, zout en olijfolie in een kom goed door.
- Leg een natte theedoek over de kom en zet deze op een warme plek.
Pizzasaus
- Doe de tomaten, ui, knoflook, zwarte knoflook, ‘nduja en de helft van de olijfolie in een ovenschaal en breng dit op smaak met peper en zout.
- Zet de schaal in de oven en rooster tot de ingrediënten zacht en gekleurd zijn.
- Voeg de geroosterde groente met de overige olijfolie bij elkaar in een hoge beker en pureer dit fijn met een staafmixer.
Paddenstoelenmix
- Week de porcini in kokend water.
- Snijd daarna de porcini en de andere de verse paddenstoelen in stukjes.
- Bak de paddenstoelen met een snufje zout goudbruin.
- Snipper een ui, voeg deze toe aan de paddenstoelen en bak het goudbruin.
- Voeg vervolgens de boter, knoflook, zwarte knoflook en salie toe. Roer dit goed door en haal vervolgens de pan van het vuur.
Courgette
- Snijd met een mandoline dunne plakjes van de courgette.
- Meng de olijfolie, peper en zout met de courgetteplakjes.
Gefrituurde salie
- Verhit de olie tot 180 graden in een pan.
- Frituur de salieblaadjes één voor één in de pan.
- Laat de gefrituurde salie uitlekken op keukenpapier.
Opbouw van de pizza
- Verdeel het pizzadeeg in stukken van 300 gram.
- Bol het deeg op en laat het voor de tweede keer rijzen.
- Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter.
- Strooi een beetje maïsmeel op de pizzaschep.
- Beleg de pizza naar smaak met tomatensaus, paddenstoelenmix, geraspte kaas en Taleggio.
- Doe de pizza in de oven en bak het in 15 tot 20 minuten goudbruin.
- Haal de pizza uit de oven en decoreer het met gefrituurde salieblaadjes, stukken burrata en courgette.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.