De jury is enthousiast over de smaken op deze pizza. Vooral de bechamelsaus tilt het geheel naar een hoger niveau.
Bakbenodigdheden
- Steelpan
- Garde
- Koekenpan
- Schuimspaan
- Rasp
- Pizzasteen
Voorbereiding voor de pizza
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Leg de pizzasteen in de oven.
Pizzadeeg
- Doe de gist en het water in een bakje en laat dit 10 minuten staan, tot het een beetje gaat schuimen.
- Doe het gistmengels, bloem en desem in een kom en kneed dit in 10 minuten tot een elastisch deeg.
- Vet een kom in met een beetje olijfolie.
- Doe het deeg in de ingevette kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het 20 minuten rijzen.
- Vouw het deeg een aantal keer en laat het 10 minuten rijzen. Herhaal dit 3 keer voor een mooi en stevig deeg.
- Verdeel het deeg in stukken van 250 gram.
- Bol het deeg op door de punten van het deeg naar het midden te vouwen. Laat deze deegballen weer 10 minuten rusten met een theedoek eroverheen.
- Rol de pizzabodems uit, zorg ervoor dat ze ongeveer 28 centimeter zijn.
Mosselen
- Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de sjalotten, venkel, citroensap en knoflook toe. Fruit dit op middelhoog vuur.
- Voeg de mosselen, anijslikeur en witte wijn toe.
- Haal de koekenpan direct van het vuur, zodra de mosselen geopend zijn.
- Haal de mosselen uit de schelpjes en verpak ze in aluminiumfolie. Bewaar een paar volle schelpjes voor de garnering.
Pizzasaus
- Doe de boter in een koekenpan en voeg hier bloem, anijslikeur, ansjovis en wijn aan toe. Maak hier een bechamelsaus van.
- Voeg zout, peper en een beetje water van de mosselen naar smaak toe.
Opbouw van de pizza
- Verdeel een laagje saus over het pizzadeeg.
- Beleg de pizza met de oesterzwammen, ricotta en mozzarella.
- Bak de pizza in 10 minuten goudbruin.
- Haal de pizza uit de oven en bestrooi de pizza met Parmezaanse kaas.
- Verdeel de dille, peterselie, zeekraal en grof zeezout over de pizza.
- Decoreer de pizza met mosselschelpen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.