Kip, BBQ saus, burrata, verse basilicum en rucola is een heerlijke combinatie. Tip: maak de BBQ saus zelf, ontzettend makkelijk en heel erg lekker.
Bakbenodigdheden
- Steelpan
- Staafmixer
- Staande mixer met toebehoren
- Mengkom
- Bakplaat
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Pizzasteen
Voorbereiding van de pizza
- Leg de pizzasteen in de oven en verwarm de oven voor op 250 graden.
Pizzadeeg
- Doe het water, suiker en gist in een kom. Dek dit af en laat het 10 minuten staan.
- Doe de bloem in een kom en voeg hier het gistmengsel aan toe.
- Voeg na 30 seconde het zout, basilicum en oregano toe.
- Meng het deeg 2 minuten met een keukenmachine en kneed het vervolgens in 10 tot 15 minuten goed door met de hand.
- Maak een deegbal en leg deze in een kom. Dek dit af met vershoudfolie en laat het 1 uur rijzen op een warmere plek.
Pulled chicken
- Kook de kip in een ruime pan met water gaar.
- Haal de kip uit de pan en pluk het vlees met 2 vorken uit elkaar. Marineer de kip met zout, peper, BBQ saus en knoflook.
- Bak de pulled chicken kort in een koekenpan.
Pizza saus
- Doe de tomaten, zongedroogde tomaten en knoflook in een pan en laat het koken tot alle ingrediënten zacht zijn.
- Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde saus.
- Voeg de gedroogde oregano, basilicum en olijfolie toe en roer dit goed door.
Opbouw van de pizza
- Rol het pizzadeeg uit.
- Verdeel een laagje tomatensaus over de pizzabodem.
- Beleg de pizza met geraspte kaas.
- Bak de pizza, op de pizzasteen, in 10 minuten goudbruin.
- Haal de pizza uit de oven.
- Beleg de pizza met de pulled chicken.
- Decoreer de pizza met de burrata, verse basilicum en rucola.
- Snijd de burrata open en druppel er een beetje olijfolie, zout en chilivlokken overheen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.