Dankzij de butter chicken doet deze pizza de jury niet gelijk denken aan een traditionele pizza, maar ze zijn wel erg enthousiast over de vulling. Zeker het proberen waard!
Bakbenodigdheden
- Keukenweegschaal
- Maatbeker
- Mengkom
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Kwastje
- Pizzasteen
Voorbereiding voor de pizza
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
Pizzadeeg
- Doe de suiker en gist in een bakje met water en laat dit 10 minuten staan tot het een beetje begint te schuimen.
- Doe de bloem en het zout in een andere kom.
- Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe aan de bloem. Kneed dit in 10 minuten tot een samenhangend deeg dat glad en elastisch aanvoelt.
- Doe het deeg in een ingevette kom, dek het af en laat het ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Rol het deeg uit.
- Bak de pizzabodem 7 minuten, zonder toppings. Laat de oven aan staan.
Butter chicken
- Roer de yoghurt, citroensap, kruiden en het zout in een kom door elkaar.
- Voeg de kip toe en laat het minimaal 30 minuten marineren.
- Bak de kip gaar in een pan.
Pizza saus
- Bak de ui, knoflook en gember in een pan met boter.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, zout en peper toe. Laat de saus pruttelen, tot het dikker wordt.
- Voeg de kip toe aan de saus.
- Giet de room erbij en verwarm de saus.
Opbouw van de pizza
- Verdeel een laag butter chicken over de voorgebakken pizzabodem.
- Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de pizza.
- Bak de pizza nog eens 7 minuten.
- Meng de fijngesneden knoflook met de boter en bestrijk hiermee de randen van de pizza.
- Decoreer de pizza met verse koriander.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.