E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Naanizza

Butter chicken eet je meestal met rijst, maar dat hoeft niet altijd. Probeer het bijvoorbeeld eens op een pizza! De kip is gemarineerd in Griekse yoghurt vol lekkere kruiden, wat zorgt voor een lekker en mals eindresultaat.

Mats

Recept van
Mats

Hartig
(0) reviews

Ingrediƫnten

Pizzadeeg

  • 250 gram type-00 bloem
  • 5 gram witte basterdsuiker
  • 175 milliliter lauwwarm water
  • 5 gram gist
  • 20 milliliter olijfolie

Butter chicken

  • 250 gram kippendij
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 0,5 citroen
  • 5 gram garam massala
  • 3 gram chilipoeder
  • 5 gram gemalen komijn
  • 3 gram gemalen koriander
  • 3 gram kurkuma
  • 10 gram zout

Pizza saus

  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 3 gram knoflook
  • 3 gram gember
  • 200 gram San Marzano tomaten uit blik
  • 7 gram tomatenconcentraat
  • 3 gram kristalsuiker
  • 120 milliliter room
  • 10 gram zout
  • 5 gram peper

Decoratie

  • Verse koriander
  • 200 gram mozzarella
  • 5 gram knoflook
  • 10 gram ongezouten roomboter

Bereidingswijze

Dankzij de butter chicken doet deze pizza de jury niet gelijk denken aan een traditionele pizza, maar ze zijn wel erg enthousiast over de vulling. Zeker het proberen waard! Pizza met butter chicken van Mats

Bakbenodigdheden

  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Kwastje
  • Pizzasteen

Voorbereiding voor de pizza

  • Verwarm de oven voor op 240 graden.

Pizzadeeg

  • Doe de suiker en gist in een bakje met water en laat dit 10 minuten staan tot het een beetje begint te schuimen.
  • Doe de bloem en het zout in een andere kom.
  • Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe aan de bloem. Kneed dit in 10 minuten tot een samenhangend deeg dat glad en elastisch aanvoelt.
  • Doe het deeg in een ingevette kom, dek het af en laat het ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg uit.
  • Bak de pizzabodem 7 minuten, zonder toppings. Laat de oven aan staan.

Butter chicken

  • Roer de yoghurt, citroensap, kruiden en het zout in een kom door elkaar.
  • Voeg de kip toe en laat het minimaal 30 minuten marineren.
  • Bak de kip gaar in een pan.

Pizza saus

  • Bak de ui, knoflook en gember in een pan met boter.
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, zout en peper toe. Laat de saus pruttelen, tot het dikker wordt.
  • Voeg de kip toe aan de saus.
  • Giet de room erbij en verwarm de saus.

Opbouw van de pizza

  • Verdeel een laag butter chicken over de voorgebakken pizzabodem.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de pizza.
  • Bak de pizza nog eens 7 minuten.
  • Meng de fijngesneden knoflook met de boter en bestrijk hiermee de randen van de pizza.
  • Decoreer de pizza met verse koriander.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.