E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vet snelle pizza

Dit is een klassieke pizza. Heerlijk belegd met aubergine, cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas, mozzarella en ricotta. De saus heeft een ietwat pittige smaak door de chilivlokken, wat een lekker contrast is met de romige toppings.

Kim

Recept van
Kim

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 150 gram type-00 bloem
  • 20 gram semolina
  • 3 gram gedroogde gist
  • 4 gram zout
  • 100 milliliter lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie

Pizzasaus

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik San Marzano tomaten
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • Korst van een stuk Parmigiano Reggiano

Gepaneerde aubergine

  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel zout
  • 200 milliliter milde olijfolie

Ricotta garnering

  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 100 gr ricotta
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 1/2e tl zout

Decoratie

  • 1 bol mozzarella
  • 1 stuk Parmigiano Reggiano
  • 5 Cherrytomaten
  • 15 verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Soms (niet altijd) is minder, gewoon meer. Deze pizza is niet ingewikkeld, dankzij de klassieke ingrediënten die zijn gebruikt. Maar hoewel hij eenvoudig is, smaakt deze pizza juist ontzettend lekker! Pizza met aubergine en ricotta van Kim

Bakbenodigdheden

  • Keukenweegschaal
  • Mengkom
  • Pizzasteen
  • Steelpan
  • Ronde uitsteekvorm
  • Staafmixer
  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • Rasp
  • Pizzasnijder

Voorbereiding voor de pizza

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.

Pizzadeeg

  • Meng de bloem, semolina en zout in een kom en meng dit door elkaar.
  • Doe de gist in een bakje met water en olijfolie.
  • Doe het gistmengsel bij het bloemmengsel en kneed dit in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Verdeel een dun laagje olijfolie over een kom en leg hier het deeg in.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen.

Pizzasaus

  • Snijd de knoflook fijn.
  • Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan, verwarm dit en voeg de knoflook en chilivlokken toe.
  • Voeg na een paar minuten het blik tomaten, de oregano en het zout toe. Plet de tomaten met een lepel.
  • Voeg de korst van een stuk Parmigiano Reggiano toe aan de saus en laat dit even pruttelen.
  • Voeg de suiker toe en laat de saus 30 minuten staan.
  • Haal het stuk korst uit de saus.
  • Pureer de saus met een staafmixer.

Gepaneerde aubergine

  • Snijd de aubergine over de lengte in plakken en strooi hier een beetje zout overheen.
  • Dep de plakken aubergine droog en verwijder het zout.
  • Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en verwarm dit.
  • Paneer de plakken aubergine met een beetje bloem en bak ze in de olie, tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de aubergine uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Leg apart tot de decoratie van de pizza.

Ricotta garnering

  • Meng de ricotta met de citroenrasp, -sap en het zout door elkaar.
  • Doe het ricottamengsel vervolgens in een spuitzak.

Decoratie van de pizza

  • Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Rol het deeg uit tot een dunne, ronde schijf waarbij het randje iets dikker blijft.
  • Verdeel een laagje tomatensaus over de pizza.
  • Verdeel de Parmezaanse kaas en mozzarella over de pizza.
  • Maak van de aubergine en een tomaat de vorm van een scooter en leg de scooter op het midden van de pizzabodem.
  • Snijd de overige aubergine in stukjes.
  • Bak de pizza in 10 tot 15 minuten goudbruin.
  • Haal de pizza uit de oven.
  • Spuit met het ricottamengsel wielen op de pizza en leg hier een halve Cherrytomaat in.
  • Maak met het ricottamengsel ook het voorlicht van de scooter.
  • Decoreer de pizza met basilicum, ricotta en een beetje olijfolie.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.