De combinatie van het pizzadeeg en de vulling is volgens Robèrt heel erg lekker. Een pizza, zoals een pizza hoort te zijn.
Bakbenodigdheden
- Vershoudfolie
- Theedoek
- Bakplaat
- Steelpan
- Spatel
- Staafmixer
Voorbereiding voor de pizza
- Verwarm de oven voor op 30 graden.
Pizzadeeg
- Doe de suiker, gist, zout en water in een maatbeker.
- Doe de bloem in een grote mengkom en maak een kuiltje in het midden.
- Giet de maatbeker langzaam leeg in het kuiltje. Kneed dit tot een egale bal.
- Schenk de helft van de olijfolie in een andere mengkom en leg daar de deegbal in. Dek de mengkom af met vershoudfolie en een theedoek.
- Doe de oven uit en zet de mengkom in de oven en laat het deeg 30 minuten rijzen.
- Haal het deeg uit de oven en verdeel het in 2 gelijke stukken.
- Kneed het deeg door met je handpalm. Herhaal dit een aantal keer, zodat het een egale bal wordt.
- Schenk de andere helft van de olijfolie in een andere mengkom en leg daar de deegbal in. Dek de mengkom af met een natte theedoek en laat het 30 minuten rusten.
Pizza saus
- Doe een scheutje olijfolie in een pan.
- Snijd de sjalot, knoflook en rode peper fijn en bak dit tot het glazig wordt.
- Voeg het de gepelde tomaten en de geroosterde paprika toe.
- Voeg vervolgens de rozemarijn, oregano en basilicum toe.
- Laat de saus een paar minuten pruttelen op laag vuur.
- Pureer de saus met een staafmixer glad.
Gekarameliseerde uien
- Snijd de uien in fijne ringen.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien 20 minuten op laag vuur.
- Voeg na 20 minuten de balsamico azijn toe. Als de uien bruin zijn gekleurd, zijn ze klaar.
- Snijd de ansjovis in kleine stukjes en meng dit door de uien.
Opbouw van de pizza
- Rol het pizzadeeg uit tot een grote, ronde vorm.
- Smeer de pizzasaus op de pizzabodem.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de pizza.
- Verdeel de gekarameliseerde uien, kappertjes en citroenrasp over de pizza.
- Bestrooi de pizza met een beetje Parmezaanse kaas.
- Bak de pizza in 10 minuten goudbruin.
- Decoreer de pizza met een scheutje olijfolie en verse basilicum.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.