Pizzadeeg
- Doe 10 gram van de gist in een kommetje en voeg honing en water toe.
- Laat het een paar minuten inwerken.
- Zeef de speltbloem.
- Meng zout, olijfolie en de overgebleven gist door het gistmengsel en voeg toe aan de bloem.
- Kneed tot een soepel deeg en vorm tot een bal.
- Doe de deegbal in een kom en dek af met plasticfolie.
- Laat het 30-60 minuten rijzen.
Topping
- Breng een pan met water aan de kook.
- Snijd de uiteindes van de asperges af.
- Doe de asperges in de pan met water en kook ze heel kort beetgaar.
- Giet het water af en spoel de asperges direct af met koud water.
- Laat de asperges drogen op een theedoek.
- Meng in een kom verse roomkaas, Dijonmosterd, geraspte kaas (houd een deel van de kaas apart), peterselie, dragon, knoflook, olijfolie het zout en peper.
Samenstellen
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het pizzadeeg uit tot een ronde, dunne bodem.
- Leg op de bakplaat.
- Bestrijk het midden van de pizzabodem met het roomkaasmengsel.
- Strooi de lente-uitjes en overige geraspte kaas erover.
- Drapeer hier de parmaham in dunne slierten overheen.
- Leg de asperges met de uiteindes naar buiten op de pizza.
- Bestrijk de randen van het pizzadeeg met de olijfolie en besprenkel ook wat olie over de rest van de pizza.
- Bak de pizza in 12-20 minuten gaar.
Garnering
- Doe de trostomaten in een ovenschaal en bak ze mee met de pizza tot ze rimpelig zijn.
- Serveer de trostomaten langs de pizza op een bord of plank.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.