E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pizza ‘Bianca’ met roomkaas en asperges

Een bakplaat vol aspergegenot. De sappige, groene asperges gaan geweldig goed samen met de Dijon en oude kaas in het roomkaasmengsel.

Karin

Recept van
Karin

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 250 gram speltbloem
  • 25 gram verse gist
  • 1 theelepel honing
  • 180 milliliter lauw water
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels olijfolie

Topping

  • 750 gram grote, dikke groene asperges
  • 250 gram verse roomkaas
  • 4 eetlepels dijonmosterd
  • 200 gram boeren belegen kaas, geraspt
  • blaadjes van een paar takjes dragon
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 gram parmaham
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 3 takjes peterselie

Samenstellen

  • 1 bosje lente-uien, in dunne ringetjes
  • parmaham

Garnering

  • enkele takjes trostomaten

Bereidingswijze

Pizzadeeg

  • Doe 10 gram van de gist in een kommetje en voeg honing en water toe.
  • Laat het een paar minuten inwerken.
  • Zeef de speltbloem.
  • Meng zout, olijfolie en de overgebleven gist door het gistmengsel en voeg toe aan de bloem.
  • Kneed tot een soepel deeg en vorm tot een bal.
  • Doe de deegbal in een kom en dek af met plasticfolie.
  • Laat het 30-60 minuten rijzen.

Topping

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Snijd de uiteindes van de asperges af.
  • Doe de asperges in de pan met water en kook ze heel kort beetgaar.
  • Giet het water af en spoel de asperges direct af met koud water.
  • Laat de asperges drogen op een theedoek.
  • Meng in een kom verse roomkaas, Dijonmosterd, geraspte kaas (houd een deel van de kaas apart), peterselie, dragon, knoflook, olijfolie het zout en peper.

Samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het pizzadeeg uit tot een ronde, dunne bodem.
  • Leg op de bakplaat.
  • Bestrijk het midden van de pizzabodem met het roomkaasmengsel.
  • Strooi de lente-uitjes en overige geraspte kaas erover.
  • Drapeer hier de parmaham in dunne slierten overheen.
  • Leg de asperges met de uiteindes naar buiten op de pizza.
  • Bestrijk de randen van het pizzadeeg met de olijfolie en besprenkel ook wat olie over de rest van de pizza.
  • Bak de pizza in 12-20 minuten gaar.

Garnering

  • Doe de trostomaten in een ovenschaal en bak ze mee met de pizza tot ze rimpelig zijn.
  • Serveer de trostomaten langs de pizza op een bord of plank.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.