Bakgereedschap
- Tulbandvorm van ø 25 centimeter
- Staafmixer
- Zeef
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Rasp
- Spuitzak
- Spuitmondje 8
- Garde
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de tulbandvorm in.
Cake
- Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
- Kook de blokjes in water tot ze zacht zijn.
- Giet af en pureer met een staafmixer tot pompoenpuree.
- Schep 400 gram apart. Dit heb je nodig voor de cake. Laat afkoelen.
- Klop de boter met de suiker tot een luchtig beslag.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Meng de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en alle kruiden.
- Meng de pompoenpuree met de karnemelk en het vanille extract.
- Voeg de bloem en de pompoen om en om aan het beslag toe. Begin en eindig met de bloem.
- Mix tot alles goed is gemengd en stop dan direct met kloppen.
- Spatel de noten en de rasp van 2 sinaasappels door het beslag.
- Giet alles in de bakvorm en klop de lucht uit het beslag door met de bakvorm een paar keer op het aanrecht te kloppen.
- Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Controleer de taart bij 40 minuten elke 5 minuten tot een prikker er droog uitkomt.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
- Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat verder afkoelen.
Botercrème
- Klop de eiwitten met het zout en de suiker in een vetvrije kom au bain-marie op tot 65 graden. De suiker moet volledig opgelost zijn.
- Haal de kom van de au bain-marie en klop verder tot het beslag is afgekoeld.
- Voeg de boter in blokjes toe.
- Voeg het vanille extract en de sinaasappelsap en -rasp toe.
- Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje.
- Spuit rozetten botercrème op de bovenkant van de tulband.
- Strooi de rasp van de laatste sinaasappel over de botercreme als garnering.
- Als je nog pompoenpuree over hebt, kun je de cake daarmee garneren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.