Bakgereedschap
- Deegschraper
- Hakmolen
- Bakplaat (2x)
- Knoflookpers
- Vershoudfolie
- Bakkwast
- Deegroller
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bladerdeeg
- Meng de bloem met water en zout, niet kneden.
- Snijd de boter in kleine blokjes en meng ze met de bloem.
- Vorm tot een bal, verpak in folie en laat 15 minuten rusten in de vriezer.
- Rol het deeg uit en vouw het 2 keer dubbel zodat je 3 lagen deeg hebt.
- Draai het deeg een kwartslag, rol nogmaals uit en vouw weer 2 keer dubbel.
- Laat 20 – 30 minuten, verpakt in folie, in de vriezer rusten.
- Herhaal het uitrollen en vouwen en laat nogmaals 20 – 30 minuten in de vriezer rusten.
Vulling 1 BBQ style
- Snijd de picanha in blokjes en laat ze 10 minuten in de vriezer rusten.
- Maal de picanha tot gehakt.
- Snijd de rode ui klein en pers het knoflookteentje uit.
- Kneed door het gehakt.
- Maak 6 worstjes en laat ze rusten in de koelkast.
Vulling 2 kip
- Snij de kipdijfilet in blokjes en laat 10 minuten in de vriezer rusten.
- Maal de kip tot gehakt.
- Snijd de ui klein.
- Meng door het gehakt.
- Maak er 6 worstjes van en laat ze rusten in de koelkast
Opbouw
- Rol het deeg uit tot een grote dunne rechthoekige plak.
- Snij er 12 vakjes uit van 12 x 12 centimeter.
- Laat 15 minuten rusten in de vriezer.
- Leg de worstjes op het deeg en plak ze dicht.
- Smeer in met het opgeklopte ei.
- Bestrooi de kipbroodjes met sesamzaadjes.
- Leg de broodjes op een bakplaat.
- Bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.