De pistacheringen
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een bakplaat in met boter.
- Mix de boter en suiker door elkaar.
- Voeg bloem, melk en vanille-extract toe en meng tot een zacht deeg.
- Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje.
- Spuit het deeg in ringen met een diameter van ongeveer 5 centimeter.
- Bak de ringen in 8-10 minuten af.
- Hak de pistachenoten fijn.
- Laat de ringen afkoelen op rooster.
- Maak in de tussentijd van limoensap en poedersuiker een dunne icing.
- Bestrijk de nog een beetje warme koekjes met icing en strooi de gehakte pistachenoten erover.
De linzerkoekjes
- Klop boter met suiker goed door elkaar.
- Zeef amandelpoeder, bloem en kaneel en voeg dit bij het botermengsel. Klop even goed door elkaar en kneed het vervolgens met de hand even door.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de jam en zeef het boven een schaaltje.
- Rol het deeg uit en laat het ingepakt in plastic folie 15 minuten in de koelkast rusten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Steek de koekjes uit het koude deeg, leg op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin.
- Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
- Verdeel de gezeefde jam over de helft van de koekjes en dek af met een tweede koekje.
De choco-vanillerondjes
- Meng boter met zout, suiker en vanille-extract.
- Zeef bloem en bakpoeder, meng door elkaar en kneed door het botermengsel.
- Kneed tot een soepel deeg en verdeel in 2 ongelijke stukken.
- Kneed de cacao door het kleinste deel tot het egaal van kleur is.
- Rol beide deegstukken uit en laat 20 minuten rusten in koelkast.
- Leg de cacaodeegplak op de grotere deegplak en rol op.
- Rol de deegrol in plasticfolie en laat weer 20 minuten rusten in koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd 1 centimeter dunne plakjes van het deeg, leg op de bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.