E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pistacheringen, linzerkoekjes en choco-vanillerondjes

Narcis

Recept van
Narcis

Koekjes
(0) reviews

Ingrediënten

De pistacheringen

  • 175 gram zachte boter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 225 gram gezeefde bloem
  • 15 milliliter melk
  • vanille-extract
  • 125 gram poedersuiker
  • 30 milliliter limoensap
  • 40 gram gepelde pistachenoten

De linzerkoekjes

  • 280 gram zachte boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 380 gram bloem
  • 0.5 theelepel kaneel (gemalen)
  • 60 gram amandelpoeder
  • 1 potje frambozenjam

De choco-vanillerondjes

  • 225 gram boter
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 0.5 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 315 gram bloem
  • 10 gram cacao

Bereidingswijze

De pistacheringen

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een bakplaat in met boter.
  • Mix de boter en suiker door elkaar.
  • Voeg bloem, melk en vanille-extract toe en meng tot een zacht deeg.
  • Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje.
  • Spuit het deeg in ringen met een diameter van ongeveer 5 centimeter.
  • Bak de ringen in 8-10 minuten af.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Laat de ringen afkoelen op rooster.
  • Maak in de tussentijd van limoensap en poedersuiker een dunne icing.
  • Bestrijk de nog een beetje warme koekjes met icing en strooi de gehakte pistachenoten erover.

De linzerkoekjes

  • Klop boter met suiker goed door elkaar.
  • Zeef amandelpoeder, bloem en kaneel en voeg dit bij het botermengsel. Klop even goed door elkaar en kneed het vervolgens met de hand even door.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de jam en zeef het boven een schaaltje.
  • Rol het deeg uit en laat het ingepakt in plastic folie 15 minuten in de koelkast rusten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek de koekjes uit het koude deeg, leg op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin.
  • Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
  • Verdeel de gezeefde jam over de helft van de koekjes en dek af met een tweede koekje.

De choco-vanillerondjes

  • Meng boter met zout, suiker en vanille-extract.
  • Zeef bloem en bakpoeder, meng door elkaar en kneed door het botermengsel.
  • Kneed tot een soepel deeg en verdeel in 2 ongelijke stukken.
  • Kneed de cacao door het kleinste deel tot het egaal van kleur is.
  • Rol beide deegstukken uit en laat 20 minuten rusten in koelkast.
  • Leg de cacaodeegplak op de grotere deegplak en rol op.
  • Rol de deegrol in plasticfolie en laat weer 20 minuten rusten in koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd 1 centimeter dunne plakjes van het deeg, leg op de bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.