If you like pina colada, dan is dit een tulband die je zeker lekker gaat vinden! De combinatie van ananas, kokos en Surinaamse rum is om van te smullen.
Bakbenodigdheden
- Tulbandvorm
- Bakspray
- Garde
- Mes
- Snijplank
- 4 kommen
- Zeef
- Rasp
- Keukenweegschaal
Voorbereiding voor tulband
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spray de tulbandvorm in met bakspray.
Karameltopping
- Strooi de geraspte kokos over de bodem van de tulbandvorm.
- Smelt de boter en verdeel dit over de bodem van de tulbandvorm.
- Verdeel de lichtbruine basterdsuiker over de gesmolten boter.
Tulband
- Halveer de ananasschijven uit blik en leg die op de bodem van de tulband, leg hiertussen de kersen.
- Schil de ananas, snij deze in stukjes, plet de stukjes en vang het vocht op voor het glazuur.
- Zeef de bloem, bakpoeder, zout, gemberpoeder en nootmuskaat boven een kom.
- Doe de roomboter, kristalsuiker, kokosextract en de eieren in een andere kom en klop dit tot een glad beslag.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng dit tot een glad beslag.
- Voeg de geraspte kokos, wortelen en ananas toe aan het beslag, meng dit door elkaar en doe het beslag in de tulbandvorm.
- Bak de tulband gaar in 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de tulband 10 minuten rusten en haal de cake vervolgens uit de vorm.
- Laat de cake afkoelen.
Trempeersiroop
- Meng het ananassap met de Surinaamse rum.
- Smeer de cake in met de trempeersiroop en serveer de tulband.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.