E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Surinaamse tulband met een twist

Om je vingers bij af te likken: deze heerlijke Surinaamse tulband met verse ananas, kokos, karamel en een vleugje rum.

Aruna

Recept van
Aruna

Cake
(28) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 400 gram verse ananas
  • 1 blik ananasschijven (ongeveer 10 stuks)
  • Gekonfijte kersen
  • 225 gram geraspte wortelen
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 175 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 250 gram kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 2 theelepels kokosextract 
  • 75 gram geraspte kokos

Karameltopping

  • 25 gram geraspte kokos
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker

Trempeersiroop

  • 25 milliliter Surinaamse rum
  • 50 milliliter ananassap

Bereidingswijze

Een surinaamse tulband met een twistIf you like pina colada, dan is dit een tulband die je zeker lekker gaat vinden! De combinatie van ananas, kokos en Surinaamse rum is om van te smullen.

Bakbenodigdheden

  • Tulbandvorm
  • Bakspray
  • Garde
  • Mes
  • Snijplank
  • 4 kommen
  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenweegschaal

Voorbereiding voor tulband

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spray de tulbandvorm in met bakspray.

Karameltopping

  • Strooi de geraspte kokos over de bodem van de tulbandvorm. 
  • Smelt de boter en verdeel dit over de bodem van de tulbandvorm.
  • Verdeel de lichtbruine basterdsuiker over de gesmolten boter.

Tulband

  • Halveer de ananasschijven uit blik en leg die op de bodem van de tulband, leg hiertussen de kersen. 
  • Schil de ananas, snij deze in stukjes, plet de stukjes en vang het vocht op voor het glazuur. 
  • Zeef de bloem, bakpoeder, zout, gemberpoeder en nootmuskaat boven een kom.
  • Doe de roomboter, kristalsuiker, kokosextract en de eieren in een andere kom en klop dit tot een glad beslag.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng dit tot een glad beslag. 
  • Voeg de geraspte kokos, wortelen en ananas toe aan het beslag, meng dit door elkaar en doe het beslag in de tulbandvorm.
  • Bak de tulband gaar in 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de tulband 10 minuten rusten en haal de cake vervolgens uit de vorm. 
  • Laat de cake afkoelen. 

Trempeersiroop

  • Meng het ananassap met de Surinaamse rum. 
  • Smeer de cake in met de trempeersiroop en serveer de tulband.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.