Bakgereedschap voor de bombe
- Bakpapier
- Bakplaten
- Taartkarton van ø 18 centimeter
- Taartringen van ø 18 en 12 centimeter
- Bombevorm van ø 20 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Staafmixer
- Trempeerfles
- Thermometer
- Zeef
- Acetaatfolie A4
- Taartrooster
- Vriezer
Voorbereiding
- Week de gelatine in aparte bakjes in koud water.
- Verwarm de oven voor op 190 graden conventioneel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spray in met bakspray, bestuif met bloem en klop het overtollige bloem eraf.
- Vet de bombevorm in met zonnebloemolie en bekleed deze met plastic huishoudfolie, druk de folie zo goed mogelijk aan in de vorm. Zet de bombevorm in de vriezer tot gebruik.
- Zet een bak ijswater klaar.
Kokosbiscuit
- Splits de eieren.
- Smelt de boter in een pannetje en laat een beetje afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf, voeg halverwege de suiker in 2 delen toe.
- Klop door tot stijve pieken.
- Klop de dooiers los en spatel ze door het eiwit.
- Zeef de bloem en spatel door de eieren.
- Maak familie met gesmolten boter en spatel deze er ook doorheen.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat en bestrooi de biscuit met kokos.
- Bak het biscuit in 10-13 minuten gaar.
- Laat biscuit afkoelen op een rooster.
- Snijd een cirkel van ø 12 en een van ø 18 centimeter uit.
Ananas bavarois
- Snijd de ananas in stukjes.
- Kook met het ananassap, de suiker en de kokoscrème goed door.
- Pureer het mengsel met de staafmixer.
- Roer de uitgeknepen gelatine door het warme mengsel.
- Pureer nog even door tot een glad mengsel.
- Zet het mengsel in een bak met ijswater en laat terugkoelen tot ongeveer 30 graden.
- Klop de slagroom lobbig.
- Maak familie en vermeng daarna alle slagroom.
- Doe de bavarois in een spuitzak.
Limoenmousse
- Klop de eieren stijf.
- Verwarm ondertussen de suiker met water tot 115 graden.
- Giet de hete suikersiroop bij de schuimige eieren en mix nog even door.
- Verwarm het limoensap met de kleurstof en gelatine kort.
- Voeg toe aan de warme eieren, klop het mengsel tot het ongeveer 30 graden is.
- Klop de slagroom lobbig.
- Vermeng het eimengsel in 2 delen met de slagroom.
- Doe in een spuitzak.
Trempeersiroop
- Vermeng de ingrediënten en giet in een trempeerfles.
- Indien er zwangere vrouwen of kinderen mee eten, kun je dit mengsel eerst in een pannetje verwarmen zodat de alcohol verdampt.
Opbouw bombe I
- Begin met een laag bavarois, spuit ook alle wanden in met bavarois.
- Leg hier het kleine biscuit op.
- Trempeer de biscuit met siroop.
- Spuit hierop de limoenmousse.
- Bedek met ananasbavarois.
- Sluit af met biscuit, druk deze aan en tempereer hem.
- Vouw de folie over het biscuit en zet de bombe 60-70 minuten in de vriezer.
Crumble
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Vermeng de ingrediënten met elkaar tot een kruimelig deeg.
- Bak de crumble op een bakplaat in 20-25 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen op de bakplaat.
Spiegelgelei
- Verwarm de glucosestroop, suiker en water tot 105 graden.
- Laat afkoelen tot 85 graden.
- Zet de chocolade met gecondenseerde melk klaar in een hoge maatbeker.
- Voeg hier het suikermengsel aan toe, roer goed en laat smelten.
- Voeg vervolgens gelatine met aanhangend vocht toe en meng tot glad mengsel met staafmixer. Pas op dat je niet te veel luchtbellen maakt.
- Laat mengsel afkoelen tot 32 graden voor gebruik.
Decoratie van de bombe
- Smelt ¾ van de chocolade au bain-marie pan tot 40 graden.
- Voeg ¼ van de chocolade erbij en roer goed door.
- Tempereer ⅔ van de chocolade tot 26 graden.
- Vermeng met de overgebleven chocolade.
- Kleur het geheel groen met de kleurstof.
- Maak de chocolade decoraties als de bladeren van een ananas op acetaatfolie.
Garnering
- Snijd dunne halve schijven van de ananas.
- Leg ze in de kokoslikeur.
Opbouw bombe II
- Haal de bombe uit de vriezer en verwijder het plastic.
- Bestrooi de onderkant van de bombe met de kokoscrumble.
- Draai de vorm om op het taartkarton.
- Giet spiegelgelei over de bombe op een rooster met daaronder een opvangbak.
- Decoreer bovenop met chocolade decoraties.
- Zet de in kokoslikeur geweekte halve ananas schijven tegen de onderrand van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.