Bakbenodigdheden
- Uitgeprinte Big Ben mal van 35 centimeter hoog
- Bakplaten
- Staande mixer met toebehoren
- Bakkwast
- Deegroller
- Ronde uitsteekvorm
Voorbereiding voor de picknick
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier (3x).
Augusto-suikerdeeg
- Maak een suikersiroop door het water en de suiker te koken.
- Laat afkoelen.
- Meng de overige ingrediënten.
- Voeg de suikersiroop toe.
- Mengt tot een deeg en laat 20 minuten afgedekt rusten.
- Rol de deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dik.
- Snijd de vormen uit voor alle 4 de zijden van de Big Ben.
- Bak de stukken op een bakplaat voor 30 minuten tot ze helemaal droog zijn.
- Laat afkoelen.
Pan de jamon
- Verwarm de oven verder naar 200 graden.
- Meng 60 milliliter water, melkpoeder, suiker, gist en 6 eetlepels bloem.
- Bedek en laat 15 minuten rusten.
- Bak de spek en de ham.
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop 1 ei los.
- Meng het deegje met het ei, de bloem en het overige water.
- Voeg beetje bij beetje de roomboter toe.
- Kneed het deeg ongeveer 10 minuten.
- Laat 30 minuten afgedekt rijzen.
- Druk de lucht uit het deeg en verdeel hem in 2 gelijke stukken van ongeveer 250 gram.
- Rol elk stuk uit tot een rechthoekige plak.
- Vul met de ham, spek, olijven en rozijnen.
- Rol het brood op en laat 15 minuten narijzen.
- Klop de eidooier los en bestrijk het brood ermee.
- Leg het brood op een bakplaat.
- Bak het brood voor 20 minuten.
Scones koffiebroodjes
- Verwarm de oven verder naar 220 graden.
- Snijd de boter in blokjes.
- Meng alle droge ingrediënten.
- Meng met de boter.
- Voeg de karnemelk toe en spatel alles samen.
- Rasp de schil van de sinaasappel en voeg deze toe aan het deeg.
- Kneed je deeg niet te lang, gemengd is gemengd. Vouw het in elkaar.
- Steek met een ringvorm de scones uit.
- Bak de scones op een bakplaat in 20 minuten gaar.
Aardbeienjam
- Breng de aardbeien aan de kook met de suiker.
- Voeg het citroensap en de pectine toe.
- Kook tot het begint in te dikken, dit duurt ongeveer 30 minuten.
- Laat afkoelen en serveer met de scones.
Karamel
- Verwarm de suiker met het water op middelhoog vuur.
- Laat de suiker smelten, roer ondertussen niet in de pan. De pan een beetje draaien, zodat de suiker loskomt kan wel.
- Laat het mengsel zachtjes koken tot het een karamelkleur krijgt.
- Zet het vuur uit en gebruik de warme karamel om de onderdelen van de Big Ben mee aan elkaar te plakken.
Opbouw van de picknick
- Snijd aan 1 kant de pan de jamon af.
- Zet deze recht op je presentatie plank.
- Bouw de Big Ben er omheen.
- Versier de toren met goudpoeder dust.
- Leg de tweede pan de jamon er naast.
- Leg ook de scones en de jam ernaast als garnering voor de picknick.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.