Mokka petitfours
Lekker bij de koffie (of bij de thee), deze petitfours met tonen van mokka en espresso.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
Voorbereiding voor petitfours
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Chocoladebiscuit
- Klop het eiwit met de suiker op tot stevige pieken.
- Stapel vervolgens de eidooiers erdoor.
- Zeef de maizena, bloem en het cacaopoeder en stapel erdoor.
- Spatel dit dun uit over de bakplaat en bak af in 8 tot 10 minuten.
- Druk vormen voor de petitfours uit.
Mokka-extract
- Kook de vers gezette espresso, oploskoffie en suiker in tot een mokka-extract.
Botercrème
- Breng het water met 300 gram fijne kristalsuiker aan de kook tot 118 graden.
- Klop de eiwitten stijf met 85 gram suiker.
- Mix tot het is afgekoeld.
- Voeg de boter blokje voor blokje toe en voeg daarna de vanille toe.
- Roer het mokka-extract erdoor.
Opbouw van de petitfours
- Slap het fondant af met een klein beetje water en verwarm tot 36 graden.
- Voeg een beetje mokka-extract toe.
- Giet in een schaaltje en haal de gebakjes erdoor.
- Zet in de koeling om te laten drogen.
- Schrijf het cijfer 10 op de petitfours met chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.