Petit fours met kokos en witte chocolade
Petit fours zijn hele mooie, kleine gebakjes. Bijvoorbeeld voor bij de koffie. Deze zijn gevuld met kokos, witte chocolade, joconde-biscuit én bramencrèmeux.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Thermometer
- Latjes met een hoogte van 1 centimeter
- Glaceermes
- Spuitzak + spuitmondje
- 2 bakplaten
- Bakpapier
Voorbereiding voor de petit fours
- Verwarm de oven voor op 210 graden boven- en onderwarmte.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Joconde-biscuit
- Zeef de bloem en meng met het amandelmeel.
- Klop de eieren samen met 110 gram suiker tot een schuimige massa.
- Smelt ondertussen de boter.
- Klop de eiwitten stijf met 15 gram suiker.
- Meng het bloem-mengsel met het dooiermengsel en spatel vluchtig door.
- Meng dit met het eiwitmengsel.
- Pak nu een glaceermes en verdeel het beslag over twee bakplaten.
- Gebruik latjes van 1 centimeter en strijk glad in zo min mogelijk bewegingen.
- Bak af in ongeveer 10-12 min.
- Haal na 1-2 minuten het bakpapier van het joconde-biscuit en leg het op een nieuw stuk bakpapier.
- Doe dit met alle platen joconde-biscuit.
- Steek nu 4 vierkanten van 16 bij 16 centimeter en leg weg.
Bramencrèmeux
- Week de gelatine voor minimaal 10 minuten.
- Doe de vruchten samen met het suiker en de dooiers in een steelpan, en verwarm tot 84 graden.
- Doe de gelatine met aanhangend water bij het mengsel en roer glad.
- Snijd nu de boter in blokjes en roer door de crèmeux tot alles is opgelost.
Wittechocolademousse met kokos
- Klop de slagroom lobbig en zet koud weg.
- Week de gelatine voor minimaal 10 minuten in koud water.
- Doe de melk in de pan en breng aan de kook, maar houd een beetje apart.
- Meng ondertussen de suiker en kokos met de dooier en de resterende melk tot een papje.
- Voeg als de melk tegen het kookpunt aanzit de helft van de melk bij het papje.
- Roer dit goed door en meng het met de overgebleven melk in het pannetje.
- Zet het pannetje terug op het vuur en verwarm het tot maximaal 85 graden.
- Zet het pannetje in een bak koud water om de hitte uit de pan te krijgen.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Voeg aan het eidooier-melkmengsel de gesmolten chocolade toe.
- Meng de 2 blaadjes gelatine erdoorheen.
- Laat het mengsel afkoelen tot ± 20 graden.
- Spatel nu de slagroom door het chocolade-kokosmengsel en zet koud weg.
Fondant
- Slap de fondant af met water tot het de goede dikte heeft.
Opbouw petit fours
- Leg de vierkante vorm op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Voorzie de binnenkant van de vorm met acetaatfolie.
- Leg een plak joconde-biscuit op de bodem.
- Spuit hier een laag crèmeux overheen van 1 centimeter dik.
- Leg hier weer een plak joconde-biscuit op en spuit hier de kokos-chocolademousse op.
- Sluit af met een plak joconde-biscuit en zet voor 1 nacht in de vriezer.
- Snijd in petit fours van 4 bij 4 centimeter en dompel in de fondant.
- Decoreer de petit fours naar smaak.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.