Deze cartoon cake krijgt zijn kazige smaak vooral door de ricotta in het beslag. Een geslaagde toevoeging, volgens Robèrt: “De ricotta door de cake geeft een bijzondere structuur, heel lekker!”
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Fondant extruder
- Deegroller
- Deegschraper
- 4 springvormen met een diameter van 20 centimeter
- Muizen chocoladevorm
- Marmeren plaat
- Paletmes
- Staafmixer
- Spuitzakken
- Steelpan
- Spatels
Voorbereiding voor de cartoon cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed 4 springvormen met bakpapier.
- Spray 4 springvormen in met bakspray.
Cartoon cake biscuit
- Meng de ricotta, kristalsuiker, vanille-extract, ei, karnemelk in een kom goed door.
- Voeg de rasp van 1 citroen toe.
- Zeef de bloem, bakingsoda, bakpoeder en het zout boven een andere kom en meng goed door.
- Meng de droge ingrediënten door het ricottamengsel.
- Verdeel het beslag over 2 springvormen, 870 gram per springvorm.
- Bak de cakes gaar in 28 tot 33 minuten in het midden van de oven.
- Haal de cakes uit de oven en snijd de bolle kant er af.
Perzik-rozemarijnjam
- Breng de perzikpuree, bruine basterdsuiker, citroensap, agar agar en de rozemarijn in een steelpan aan de kook.
- Laat het mengsel 2 minuten goed doorkoken.
- Giet de jam in een schaal en laat het afkoelen in de koelkast.
- Haal de jam uit de koelkast, doe het in een hoge kom en pureer het glad.
- Doe de jam in een spuitzak voor de opbouw van de cartoon cake.
Italiaanse meringue botercrème
- Verwarm de suiker met het water in een steelpan op middelhoog vuur.
- Klop de eiwitten met een mespuntje cream of tartar in een kom stijf zodra de suikersiroop 113 graden is.
- Giet de suikersiroop langzaam bij de meringue zodra de suikersiroop 116 graden is.
- Klop de meringue stijf en laat het, al kloppend, afkoelen.
- Vervang de garde met het vlinderopzetstuk.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Rasp een halve sinaasappel en voeg de rasp toe aan de meringue botercrème.
- Voeg 1 theelepel vanille-extract toe aan de meringue botercrème.
- Doe de meringue botercrème in een spuitzak met een ronde spuitmond.
Muizenbonbons
- Verwarm de chocolade au bain-marie tot 45 graden.
- Giet 2/3 van de chocolade op een marmeren plaat en laat het afkoelen tot 27 graden door het heen en weer te bewegen.
- Voeg de afgekoelde chocolade bij de warme chocolade en meng dit goed door.
- Giet de chocolade in de mal, klop de luchtbellen eruit en strijk de boven- en zijkanten goed af.
- Laat de mal afkoelen.
Decoratie
- Doe het zwarte fondant in kleine reepjes in de fondant extruder. Gebruik hiervoor het spuitmondje voor meerdere slierten.
- Bestuif het werkblad met een beetje poedersuiker, rol het oranje fondant uit tot 2 millimeter en steek er verschillende maten rondjes uit.
- Leg de zwarte slierten langs de buitenkant van het oranje rondje.
Opbouw van de cartoon cake
- Snijd de taartlagen in een driehoek vorm.
- Bouw de taart op met steeds een laagje Italiaanse meringue botercrème en perzikjam.
- Besmeer de taart met een dun laagje Italiaanse meringue botercrème en strijk dit glad.
- Laat de taart opstijven in de vriezer.
- Snijd aan de randen van de taart verschillende holtes uit voor een gatenkaas effect.
- Rol het gele fondant uit tot 2 millimeter.
- Besprenkel de taart met een laagje water en bekleed de taart met de gele fondant. Zorg ervoor dat de holtes goed gevuld worden.
- Strijk de zijkanten van de taart glad.
- Besprenkel de oranje rondjes met een laagje water en plak deze op de taart.
- Bekleed de taart met de zwarte fondantslierten.
- Rol kleine zwarte fondantrolletjes en plak deze in halve manen op de zijkant, dit zorgt voor schaduw.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.