Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Rooster alle hazelnoten voor het recept.
- Verlaag de oventemperatuur naar 135°C.
- Leg spuitzakken klaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg ballonnen klaar.
Meringueschijven
- Doe eiwitten in een brandschone kom.
- Voeg een beetje suiker en zout toe en klop luchtig en schuimig.
- Voeg vervolgens de overige poedersuiker toe en klop tot stijve pieken.
- Weeg 125 gram hazelnoten af en hak fijn.
- Vouw amandelmeel, hazelnoten en bloem door het eiwitschuim.
- Doe het beslag in spuitzakken en spuit twee meringueschijven en mooie toefjes op de bakplaat.
- Zet in de oven. Verlaag na 15 minuten de oventemperatuur naar 90°C en bak nog 75-95 minuten.
Perenmousse
- Doe 100 gram suiker, kaneel en muskaatwijn in een pannetje en breng net tot het kookpunt.
- Schil ondertussen de peren. Snijd in partjes.
- Leg de peren in de warme wijnsiroop en pocheer 3-7 minuten (afhankelijk van hoe rijp de peren zijn. Zachte peren hoeven slechts een paar minuten te pocheren).
- Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Doe 300 gram suiker in een schone pan en voeg 100 gram water toe. Breng aan de kook en laat suikersiroop koken tot 120°C.
- Klop eiwitten met 38 gram suiker op tot wit en schuimig.
- Schenk vervolgens al kloppend voorzichtig de suikersiroop bij de eiwitten.
- Voeg daarna gelatine toe en klop tot stijve pieken vormen en het mengsel op kamertemperatuur is.
- Pureer 2/3 van de gepocheerde peren.
- Meng perenpuree door de mousse.
- Laat opstijven in de koelkast.
Chocoladeschijven
- Smelt chocolade au bain-marie.
- Laat chocolade tempereren.
- Blaas de ballonnen klein op.
- Hak de overige hazelnoten met suiker fijn.
- Schenk de koude chocolade over de ballonnen om schaaltjes te vormen.
- Maar schijven door chocolade op bakpapier te schenken.
- Strooi het hazelnotenkruim over de chocolade.
Botercrème
- Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit.
- Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
- Verhit de overige melk, suiker, vanillemerg en –stokje in een pannetje op laag vuur.
- Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door.
- Schenk dan alle melk er door, roer door en schenk alles terug in de pan.
- Laat op laag vuur even koken en indikken.
- Schenk op een schaal en laat afkoelen.
- Doe hazelnoten en dulce de leche in een keukenmachine en hak tot een pasta.
- Klop boter luchtig.
- Voeg afgekoelde banketbakkersroom en hazelnotenpasta toe en klop 1,5 uur tot een mooie egale crème.
Samenstellen
Bouw de taart als volgt op:
- Leg een meringueschijf op het werkblad.
- Smeer hier een laag botercrème op.
- Dek af met een tweede meringueschijf.
- Spuit de perenbavarois in de chocoladebakjes. Verdeel stukje gepocheerde peer over de bavarois.
- Klop slagroom en suiker op en doe in een spuitzak.
- Zet de bakjes op de taart en maak af met meringuetoefjes en slagroom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.