Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180oC elektrisch.
- Leg een ovale taartvorm klaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zwitserse room
- Maak een papje van een scheutje melk, de helft van de suiker, losgeklopte eidooiers en bloem.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Verwarm overige melk in een pan en voeg het vanillemerg en overige suiker toe. Breng net aan de kook.
- Giet een scheutje hete melk bij het eimengsel en klop door. Schenk dan alles terug in de pan.
- Verwarm al roerend circa 3 minuten tot het net begint te koken.
- Schenk de banketbakkersroom op een plat bord, dek af met plastic folie en laat afkoelen in de koelkast.
- Klop slagroom stijf op en meng de helft van de afgekoelde banketbakkersroom er door.
- Schep in een spuitzak en laat rusten in de koelkast tot gebruik.
- Laat andere helft banketbakkersroom rusten in de koelkast.
Sloffendeeg
- Rooster de pecannoten 10 minuten in de hete oven. Laat even afkoelen en hak fijn.
- Doe bloem, bakpoeder, suiker, boter, noten, maple syrup, kaneel en ei in een beslagkom en kneed tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in de ovale taartvorm en duw de randjes een beetje omhoog. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop de banketbakkersroom even op en verdeel over de slof.
- Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Gepocheerde peren
- Schil de peren en besprenkel met citroensap zo dat ze niet bruin worden.
- Doe suiker, Cuvee, water, kaneel, sinaasappelrasp in een pannetje en zet het op half hoog vuur. Breng aan de kook.
- Zet het vuur halfhoog en leg de peren in de siroop. Bedek de peren met een cartouche (een stuk bakpapier kan ook) en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
- Haal de peren uit de pan, snijd ze voorzichtig door het midden en laat afkoelen.
- Snijd de koude peren in een waaier en zet opzij voor later gebruik.
Glanslaag
- Wel de gelatine blaadjes in koud water.
- Verwarm alle ingrediënten, meng goed door elkaar en voeg gelatine toe.
- Laat het iets afkoelen.
Samenstellen
- Spuit de Zwitserse room op de slof.
- Leg de peren erop en bestrijk met de glanslaag.
- Garneer met geroosterde pecannoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.