Bakgereedschap
- Bakplaat
- Bakpapier
- Pannenkoekenpan
- Mixer
- Foodprocessor
- Spuitzakken
- Rasp
- Zeef
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden conventioneel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Sinaasappel pannenkoeken
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
- Meng de rest van de ingrediënten in een andere kom.
- Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een garde tot er nog kleine klontjes over zijn.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
- Gebruik een soeplepel per pannenkoek.
- Bak grote, ronde pannenkoeken, ongeveer 5 minuten per koek.
- Herhaal voor de rest van het beslag en laat pannenkoeken op een rooster afkoelen.
Chocolade pannenkoeken
- Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en zout in een kom.
- Meng de rest van de ingrediënten in een andere kom.
- Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een garde tot er nog kleine klontjes over zijn.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
- Gebruik een soeplepel per pannenkoek.
- Bak grote, ronde pannenkoeken, ongeveer 5 minuten per koek.
- Herhaal voor de rest van het beslag en laat pannenkoeken op een rooster afkoelen.
Pecannoten crumble
- Rooster de pecannoten 5-10 minuten op de bakplaat tot ze iets bruiner zijn en beginnen te geuren.
- Breng de suiker en het water aan de kook.
- Voeg de noten toe zodra de suiker lichtbruin is.
- Kook roerend door totdat de suiker gestold is.
- Haal van het vuur af en giet op een bakplaat met bakpapier.
- Laat afkoelen. Hou ongeveer 100 gram opzij voor decoratie.
- Breek de rest in brokjes en maal het met de foodprocessor tot kleine stukjes.
- Voeg zout, kaneel, cacaopoeder en vanille extract toe.
Gesuikerde sinaasappelschil
- Schil de sinaasappels en snijd de schil in dunne streepjes.
- Vul een kleine pan met koud water en breng het samen met de schilreepjes aan de kook.
- Giet af en herhaal het proces 3 keer.
- Maak daarna een siroop van 200 gram suiker, 150 gram water en 50 gram cointreau.
- Kook de schilreepjes ongeveer 5 minuten zachtjes in de siroop.
- Giet af en rol wat streepjes voor de decoratie door de overige kristalsuiker.
- Hak de rest in stukjes voor de sinaasappelcrème.
Chocoladeroom
- Meng alle ingrediënten en klop stijf.
- Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.
Sinaasappelcrème
- Meng alle ingrediënten en klop stijf.
- Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.
Opbouw
- Begin met een sinaasappel pannenkoek.
- Spuit daarop een laag sinaasappelcrème.
- Leg er een chocolade pannenkoek op.
- Spuit daarop een laag chocoladeroom.
- Bestrooi met pecannoten crumble.
- Herhaal tot alle pannenkoeken gebruikt zijn.
- Decoreer de taart met gespoten sinaasappelcrème, sinaasappelschil en crumble.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.