E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pavlova met rood fruit en advocaat

In combinatie met rood fruit en advocaat smaakt deze pavlova éxtra goed.

Taart
(24) reviews

Ingrediënten

Meringue

  • 125 gram eiwit
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 12 gram maïzena

Advocaat

  • 125 gram eidooier
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram brandewijn
  • 1 vanillestokje

Vulling

  • 300 gram slagroom
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 450 gram rood fruit

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 90 °C.
  • Teken op een bakpapier een cirkel van circa 20 centimeter omtrek.
  • Draai het bakpapier om, want hierop wordt de meringue gespoten.

Meringue

  • Splits de eieren en bewaar de dooiers in de koelkast voor later.
  • Mix met de handmixer de afgewogen eiwitten tot ze beginnen te schuimen.
  • Voeg daarna in 3 delen de suiker toe en blijf kloppen tot er stijve pieken vormen.
  • Zeef de maïzena boven de kom en spatel het er doorheen.
  • Doe de meringue in een spuitzak en spuit een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Spuit nu doppen aan de rand. (De opstaande rand is nodig om de pavlova te kunnen vullen).
  • Bak de pavlova in circa 2 uur af.
  • Zet daarna de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.

Advocaat

  • Weeg de overgehouden dooiers af en splits nog circa 4 eieren.
  • Bewaar het eiwit (met dit eiwit wordt in dit recept niets meer gedaan) en voeg zoveel dooiers toe tot je de goede hoeveelheid krijgt.
  • Voeg de suiker en brandewijn toe en kluts goed door.
  • Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje toe.
  • Verhit het geheel al kloppende au bain-marie tot 85°C. Zorg ervoor dat je een schaal met koud water bij de hand hebt, waar je de schaal met advocaat in kunt zetten. Het verhittingsproces moet, nadat de juiste temperatuur bereikt is, namelijk onmiddellijk stoppen.
  • Blijf de advocaat nog 5 minuten doorroeren met een garde, terwijl deze in het koude water staat.
  • Zeef vervolgens de advocaat om het vanillestokje en eventuele klontjes eruit te halen.
  • De rest van de advocaat kun je in een afgesloten pot of fles nog een paar weken in de koeling bewaren.

Vulling

  • Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel een flinke laag op de pavlova.
  • Verdeel het rode fruit erover.
  • Verspreid met een cornetje, of een lepel wat advocaat over de pavlova.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.