Deze genoise cake patroontaart is wel even een klusje om te maken. De lelies aan de buitenkant maak je namelijk door allemaal kleine stipjes te zetten. En hoe meer bloemen je maakt, hoe meer werk het is! Volgens Janny lijkt het alsof het erop geborduurd is, ze vindt het heel verfijnd. Volgens Robèrt is een vulling van aardbeien en slagroom altijd lekker!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Garde
- Staafmixer
- Bakpapier
- 3 springvormen (18 centimeter)
- Spuitzak
- Spuitmond
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Genoise cake
- Klop de eieren met de suiker tot een licht en schuimig mengsel in ongeveer 5 tot 10 minuten op hoge snelheid. Het mengsel is dan in volume ongeveer verdrievoudigd.
- Zeef de bloem boven het ei en vouw het er voorzichtig doorheen.
- Smelt de boter en room en vouw voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
- Bak de cakes in 20 tot 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Oranjebloesem siroop
- Kook het water met de suiker tot de suiker is opgelost in een pan.
- Haal de pan van het vuur en voeg het oranjebloesem water toe. Laat volledig afkoelen.
Italiaanse meringue botercrème
- Kook 280 gram suiker met het water tot 121 graden.
- Klop ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker tot zachte pieken.
- Giet de suikersiroop langzaam al kloppend bij de eiwitten. Blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is.
- Zet de meringue in de koelkast.
- Voeg de boter in blokjes toe aan de koude meringue en klop tot een gladde botercrème.
- Voeg de amandelextract toe aan de botercrème en roer kort door.
Opbouw van de Genoise cake
- Klop de slagroom met de suiker en limoenrasp stijf.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes.
- Leg de eerste laag cake neer en trempeer met de oranjebloesem siroop.
- Bestrijk de laag cake met botercrème, voeg een laag gesneden aardbeien toe en bedek met slagroom.
- Herhaal bovenstaande stappen voor elke laag cake.
- Smeer de taart af met een dunne laag botercrème.
- Kleur de overige botercrème geel, roze, groen, wit, lichtblauw en donkerblauw met behulp van de kleurstof.
- Stort alle gekleurde botercrèmes in verschillende spuitzakken.
- Decoreer de taart af door mini stipjes met de gekleurde botercrèmes aan te brengen in de vorm van een lelie rondom de taart. Leg wat aardbeien op de bovenkant van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.