Deze pastinaak pecannoten taart heeft heerlijke herfstige smaken! Robèrt is het meest verrast door de vulling. “De pastinaak met die rozijntjes, dat is echt heel tof.”
Bakbenodigdheden
- Taartring (16 centimeter)
- Staande mixer met toebehoren
- Garde
- Steelpan
- Mengkom
- Rasp
- Garde
- Spatel
- Spuitzak
- Spuitmond (10 millimeter)
- Thermometer
- Plasticolie
- Stervormige uitsteker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet het bakblik in.
Pastinaak pecannoten taart
- Rooster de pecannoten in een pan voor ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen en hak in stukjes.
- Mix de eieren en suiker in een kom tot het dik en romig is.
- Voeg de zonnebloemolie al mixend toe.
- Zeef de bloem, kaneel, bakpoeder, baking soda, nootmuskaat, anijs en het zout en meng het door het beslag.
- Schil en rasp de pastinaak.
- Spatel de pecannoten, rozijnen, sinaasappelrasp en pastinaakrasp door het beslag.
- Bak de taart in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Topping
- Mix de roomkaas samen met de poedersuiker en de slagroom.
- Blijf mixen tot de topping een stevige structuur krijgt.
- Voeg de anijs en sinaasappelrasp toe en meng kort door.
- Zet de topping in de koelkast tot de opbouw van de pastinaak pecannoten taart.
Macarons
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Zeef het amandelmeel en de poedersuiker in een kom.
- Klop de eiwitten stijf in een andere kom.
- Voeg de suiker toe aan de eiwitten en zet de mixer op een iets hogere stand. Als er grote pieken ontstaan is het goed.
- Spatel het amandelmeel en de poedersuiker door de eiwitten samen met de oranje kleurstof.
- Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmond.
- Spuit schijven op de bakplaat met genoeg tussenruimte. Laat dit 30 minuten aan de lucht drogen.
- Bak de macarons in 12 tot 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Suiker glaswerk
- Bekleed een bakplaat met plasticfolie en een hoge rand, zodat de stroop er niet af kan lopen.
- Doe de suiker, water, lichte maisstroop en wijnsteenpoeder in een pan.
- Breng de ingrediënten langzaam aan de kook op een matig vuur en roer af en toe goed door. Verwarm tot 150 graden. Haal de pan gelijk van het vuur.
- Giet de suiker langzaam op de bakplaat. Zorg voor zo weinig mogelijk belletjes.
- Laat de bakplaat staan zodat het suiker hard kan worden.
Koekjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bloem samen met rijstmeel in een kom.
- Voeg suiker, bakpoeder, steranijs, zeezout en sinaasappelrasp toe. Meng goed door.
- Voeg de boter en de helft van een vanillestokje toe.
- Kluts een half ei en meng dit door het koekjesdeeg.
- Maak een bol van het deeg en wikkel in plasticfolie. Laat het 1 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit en steek met een stervorm de koekjes uit.
- Bak de koekjes in 20 minuten gaar.
Opbouw van de pastinaak pecannoten taart
- Snijd de taart horizontaal doormidden.
- Bekleed de eerste laag met de topping. Zet de bovenkant hierop en bekleed de bovenkant en zijkanten ook met de topping.
- Plaats de koekjes aan de zijkanten van de taart. Gebruik eventueel meer topping om het goed te laten plakken.
- Zet het suiker glaswerk om de taart heen, zodat het op raampjes lijken.
- Verdeel de macarons over de bovenkant van de taart als ‘waxinelichtjes’.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.