E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

In vuur en vlam

Ben je op zoek naar een taart met herfstige smaken? Zoek dan niet verder! Deze pastinaak pecannoten taart heeft het allemaal. Vooral de vulling van pastinaak en rozijnen is erg lekker.

Anne

Recept van
Anne

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Pastinaak taart

  • 150 gram pecannoten
  • 3 eieren
  • 225 gram kristalsuiker
  • 270 milliliter zonnebloemolie
  • 190 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel anijs
  • 0,5 theelepel zout
  • 100 gram rozijnen
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 3 grote pastinaken

Topping

  • 300 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 120 milliliter slagroom
  • 1,5 theelepel anijs
  • Rasp van 1 sinaasappel

Macarons

  • 110 gram amandelmeel
  • 110 gram poedersuiker
  • 110 gram eiwitten
  • 120 gram kristalsuiker
  • Oranje kleurstof

Suiker glaswerk

  • 800 gram kristalsuiker
  • 500 milliliter water
  • 250 milliliter lichte maisstroop
  • 0,25 theelepel wijnsteenpoeder

Koekjes

  • 180 gram bloem
  • 35 gram grof rijstmeel
  • 80 gram kristalsuiker
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel steranijs
  • 1 theelepel zeezout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 125 gram boter
  • 0,5 ei

Decoratie

  • Dropveters
  • Rode veters
  • Eetbaar papier
  • Elektrische waxinelichtjes
  • Kauwgomballen

Bereidingswijze

De aangesneden pastinaak pecannoten taart met macarons en koekjes van Anne.Deze pastinaak pecannoten taart heeft heerlijke herfstige smaken! Robèrt is het meest verrast door de vulling. “De pastinaak met die rozijntjes, dat is echt heel tof.”

Bakbenodigdheden

  • Taartring (16 centimeter)
  • Staande mixer met toebehoren
  • Garde
  • Steelpan
  • Mengkom
  • Rasp
  • Garde
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Spuitmond (10 millimeter)
  • Thermometer
  • Plasticolie
  • Stervormige uitsteker

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet het bakblik in.

Pastinaak pecannoten taart

  • Rooster de pecannoten in een pan voor ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen en hak in stukjes.
  • Mix de eieren en suiker in een kom tot het dik en romig is.
  • Voeg de zonnebloemolie al mixend toe.
  • Zeef de bloem, kaneel, bakpoeder, baking soda, nootmuskaat, anijs en het zout en meng het door het beslag.
  • Schil en rasp de pastinaak.
  • Spatel de pecannoten, rozijnen, sinaasappelrasp en pastinaakrasp door het beslag.
  • Bak de taart in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Topping

  • Mix de roomkaas samen met de poedersuiker en de slagroom.
  • Blijf mixen tot de topping een stevige structuur krijgt.
  • Voeg de anijs en sinaasappelrasp toe en meng kort door.
  • Zet de topping in de koelkast tot de opbouw van de pastinaak pecannoten taart.

Macarons

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Zeef het amandelmeel en de poedersuiker in een kom.
  • Klop de eiwitten stijf in een andere kom.
  • Voeg de suiker toe aan de eiwitten en zet de mixer op een iets hogere stand. Als er grote pieken ontstaan is het goed.
  • Spatel het amandelmeel en de poedersuiker door de eiwitten samen met de oranje kleurstof.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmond.
  • Spuit schijven op de bakplaat met genoeg tussenruimte. Laat dit 30 minuten aan de lucht drogen.
  • Bak de macarons in 12 tot 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Suiker glaswerk

  • Bekleed een bakplaat met plasticfolie en een hoge rand, zodat de stroop er niet af kan lopen.
  • Doe de suiker, water, lichte maisstroop en wijnsteenpoeder in een pan.
  • Breng de ingrediënten langzaam aan de kook op een matig vuur en roer af en toe goed door. Verwarm tot 150 graden. Haal de pan gelijk van het vuur.
  • Giet de suiker langzaam op de bakplaat. Zorg voor zo weinig mogelijk belletjes.
  • Laat de bakplaat staan zodat het suiker hard kan worden.

Koekjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem samen met rijstmeel in een kom.
  • Voeg suiker, bakpoeder, steranijs, zeezout en sinaasappelrasp toe. Meng goed door.
  • Voeg de boter en de helft van een vanillestokje toe.
  • Kluts een half ei en meng dit door het koekjesdeeg.
  • Maak een bol van het deeg en wikkel in plasticfolie. Laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en steek met een stervorm de koekjes uit.
  • Bak de koekjes in 20 minuten gaar.

Opbouw van de pastinaak pecannoten taart

  • Snijd de taart horizontaal doormidden.
  • Bekleed de eerste laag met de topping. Zet de bovenkant hierop en bekleed de bovenkant en zijkanten ook met de topping.
  • Plaats de koekjes aan de zijkanten van de taart. Gebruik eventueel meer topping om het goed te laten plakken.
  • Zet het suiker glaswerk om de taart heen, zodat het op raampjes lijken.
  • Verdeel de macarons over de bovenkant van de taart als ‘waxinelichtjes’.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.