De vlaai is gedecoreerd met kleine, eetbare bloemetjes: Dushi buttons. Deze bloemetjes komen uit Zuid-Amerika en smaken zoet en fris.
Bakbenodigdheden
- Oven
- Vlaaivorm
- Staande mixer met toebehoren
- Sjabloon
- Steelpan
- Kommen
- Pannenlikkers
- Garde
- Vershoudfolie
Voorbereiding van de vlaai
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
Banketbakkersroom
- Verwarm 300 gram melk, slagroom en het merg van de vanillestokjes in een steelpan.
- Doe 100 gram melk, de eidooiers, kristalsuiker en maïzena in een kom en meng dit goed door.
- Giet een beetje van het warme melkmengsel bij het koude melkmengsel en meng dit goed door.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en laat afkoelen.
Vlaai bodem
- Meng de bloem, ei, melk en gist goed door.
- Voeg het bakpoeder, suiker, boter en zout toe.
- Kneed het deeg in 5 minuten tot een samenhangend deeg.
- Maak een bol van het deeg, bedek het met vershoudfolie en leg het voor 30 minuten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van 3 millimeter.
- Bekleed de vlaaivorm met het deeg en laat het 5 minuten rusten.
- Verwijder het overtollige deeg.
- Giet de banketbakkersroom over de vlaaibodem en strijk dit glad.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Bak de vlaai gaar in 15 tot 20 minuten.
- Haal de vlaai uit de oven en laat het afkoelen.
Passievrucht curd
- Verwarm de boter, kristalsuiker, vruchtvlees van passievruchten en het citroensap in een steelpan tot de boter is gesmolten.
- Doe de eidooiers in een kom en klop dit los.
- Giet de helft van het passievruchtmengsel bij de eidooiers en meng dit goed door elkaar.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en verwarm het tot ongeveer 82 graden. Het is belangrijk dat de curd niet gaat koken.
- Zeef de passievrucht curd, voeg 3 gelatineblaadjes toe en meng dit goed door.
Kruimeldeeg
- Doe de ongezouten roomboter, kristalsuiker, bloem, een snufje zout en het merg van een vanillestokje in een kom en meng dit tot een kruimeldeeg.
- Verdeel de kruimels over een bakplaat.
- Bak de kruimels gaar in 12 tot 15 minuten.
Decoratie
- Maak van het overgebleven deeg een raster.
- Bak het raster gaar tot het een bruine kleur heeft.
Opbouw van de vlaai
- Giet de passievrucht curd over de vlaaibodem.
- Verkruimel een aantal Dushi Buttons over de passievrucht curd.
- Verdeel de kruimels over de passievrucht curd.
- Leg het rooster op de zijkant van de vlaai.
- Snijd 2 passievruchten doormidden en leg deze op het rooster.
- Verkruimel 20 Dushi Buttons over de vlaai.
- Verdeel 10 Dushi Buttons over de vlaai.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.