Passievrucht-mango bolgebakje
Dit bolgebakje ziet er niet alleen heel smakelijk uit, maar met de verschillende fruitsmaken in combinatie met chocolade is het ook nog eens heel lekker!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Ronde koek uitsteker met een diameter van 5 centimeter
- Bolmatje met bollen met een diameter van 3 centimeter
- Bakplaat
- Bakpapier
Voorbereiding voor het bolgebakje
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Koekbodem
- Meng de poedersuiker met het amandelmeel, de boter, het zout en de vanillesuiker in de kom van de staande mixer met de vlindergarde.
- Voeg het ei toe zodra het mengsel een egale textuur heeft en zorg dat het ei volledig is opgenomen.
- Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het botermengsel en meng tot het deeg klaar is.
- Pak het deeg in huishoudfolie in en leg het voor 50 minuten in de vriezer.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter.
- Steek rondjes uit het deeg met een diameter van 5 centimeter en bak deze af op 170 graden voor 13-15 minuten.
- Vul het kleine bolmatje met bollen van 3 centimeter met chocolade-crèmeux en bevries dit.
- Zet de oven naar 220 graden.
Chocoladebiscuit
- Klop het eiwit met de suiker op tot stevige pieken.
- Stapel vervolgens de eidooiers erdoor.
- Zeef de maizena, bloem en het cacaopoeder en stapel erdoor.
- Spatel dit dun uit over de bakplaat en bak af in 8-10 minuten.
- Steek kleine rondjes biscuit uit.
Chocolade-crèmeux
- Kook de slagroom en volle melk met het vanillestokje.
- Meng de eidooier met de fijne kristalsuiker, giet de melk erop en meng goed.
- Doe het mengsel terug in de pan en verwarm tot 82 graden.
- Voeg de gelatine toe en zeef het mengsel uit boven de chocolade.
- Doe de helft van de crèmeux in de kleine bolgebak-vormpjes en de andere helft in een spuitzak in de koelkast.
Passievruchtenmousse
- Klop de slagroom lobbig.
- Meng 50 gram passievruchtpuree met 50 gram mangopuree, de fijne kristalsuiker en het eiwitpoeder tot een schuim.
- Meng 85 gram passievruchtpuree met 50 gram mangopuree.
- Doe 35 gram van de passievrucht-mangopuree in een pannetje en smelt de gelatine hier in.
- Voeg de limoensap aan het overige deel toe en meng alles door elkaar.
- Meng het gelatinemengsel met het schuimmengsel en klop dit door de slagroom.
- Doe dit in het grote bolmatje met bollen van 5 centimeter en bevries kort.
- Druk een bolletje crèmeux erin en leg er een plakje chocoladebiscuit op.
- Strijk af met mousse.
Sparkle-gelei
- Meng de slagroom met het water, de glucose en blanke gelei en breng aan de kook.
- Doe de chocolade en gelatine in een kom.
- Giet de inhoud van de pan op de chocolade en voeg de kleurstof toe.
- Laat afkoelen tot 32 graden.
Oblievleugels
- Meng de boter met de poedersuiker in de machine.
- Voeg het eiwit toe en meng tot het is opgenomen.
- Voeg de bloem toe en maak een egaal beslag.
- Smeer het beslag uit op een siliconen bakmat en bak dit voor 5 minuten op 160 graden.
- Haal de koekjes van de mat af en doe ze in een bolmatje.
- Laat de koekjes goudbruin bijkleuren.
Opbouw van het bolgebakje
- Haal de bevroren mousse-bollen door de gelei.
- Plaats op een koekje en leg de vleugels erop.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.